Οι ψητές μελιτζάνες με ντομάτα και μοτσαρέλα είναι ένα απλό και νόστιμο πιάτο, ιδανικό για ορεκτικό, συνοδευτικό ή ακόμα και ελαφρύ γεύμα. Ακολουθεί μια εύκολη συνταγή που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Εάν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγο σκόρδο ή βασιλικό, για να δώσετε άρωμα στις μελιτζάνες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα τυριά, όπως φέτα ή γραβιέρα, αντί για μοτσαρέλα.

Οδηγίες

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
Κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους 1 εκατοστού.
Αλατίζετε τις φέτες μελιτζάνας και τις αφήνετε για 30 λεπτά, για να αποβάλουν τα υγρά τους.
Στη συνέχεια, τις ξεπλένετε και τις στεγνώνετε καλά με χαρτί κουζίνας.
Λαδώνετε ένα ταψί και τοποθετείτε τις φέτες μελιτζάνας.
Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με ρίγανη.
Ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες.
Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και τοποθετείτε πάνω από κάθε φέτα μελιτζάνας μια φέτα ντομάτας και μια φέτα μοτσαρέλας.
Ψήνετε για άλλα 10 λεπτά, ή μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα.
Σερβίρετε τις ψητές μελιτζάνες ζεστές ή κρύες.