ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Και συνεχίζοντας τονίζει: «Μου είπαν το πρωί να πάω να κοινωνήσω μια γιαγιά, η οποία πέθαινε. Ήταν ένα πάρκινγκ για τέσσερα αυτοκίνητα, είχαν παρκάρει δύο και βάζω και το δικό μου εκεί. Και είχα και ένα ταγάρι με τη θεία κοινωνία και κατεβαίνω. Πριν ακόμα παρκάρω, έρχεται μια άλλη κοπέλα η οποία τώρα κατάλαβα ποια είναι. Μου είπαν ότι είναι ο πατέρας της αστυνομικός και ήρθε και κάθισε δίπλα μου και μου είπε ότι της έκανα μία γρατσουνιά».
Στην συνέχεια ο αρχιμανδρίτης, υποστηρίζει ότι μιλώντας στην κοπέλα της είπε να περιμένει να κοινωνήσει την ηλικιωμένη γυναίκα και θα επέστρεφε για να της κάνει δήλωση. «Κατεβαίνω κάτω και το πρώτο πράγμα που της είπα είναι: ‘’παιδί μου περίμενε, γιατί πάω τώρα να κοινωνήσω μια γιαγιά που πεθαίνει’’.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μάλιστα στη συνέχεια ισχυρίζεται: «Γυρίζω πίσω, η κοπέλα είχε φύγει και επειδή ο πατέρας της ήταν αστυνομικός είχε καλέσει δύο αστυνομικούς. Μου έβγαζαν τις πινακίδες κι όταν τους ρώτησα γιατί το έκαναν μου είπαν ‘’Χτυπήσατε ,φύγατε και συλλαμβάνεστε’’. Τους ανέφερα ότι είχα πάνω μου τη θεία κοινωνία, το ταγάρι με το σώμα και το αίμα του Χριστού μας. Τους είπα να κάνουν πέρα κι εκείνοι με το ζόρι με πήραν και με φέρανε στην αστυνομία».
Ο ιερέας που φέρεται να προκάλεσε το επεισόδιο με τους αστυνομικούς και δεν δίστασε να τους βρίσει αλλά και να αποπειραθεί να τους χτυπήσει, αναφέρει ότι όλα έγιναν κάτω από την πίεση των γεγονότων. «Πιέστηκα, γιατί για μένα τα πάντα είναι ο Χριστός στη ζωή μου. Εάν από την πίεση μου ξέφυγε καμιά κακιά κουβέντα, ζητώ συγνώμη. Αλλά εγώ δε λέω ποτέ κακές κουβέντες.
Εάν τους είπα γαϊδούρια, μπορεί να το είπα. Τους λέω: ‘’δε βλέπετε ρε γαϊδούρια που έχω το Χριστό πάνω μου’’, το άγιο ποτήρι είχα πάνω μου. Μην ακούτε μόνο αυτά, υπάρχουν πολλοί μάρτυρες. Είπα να με αφήσουν να πάω να αφήσω τη θεία κοινωνία στο αυτοκίνητο κι εκείνοι με συνέλαβαν».
Όσον αφορά τώρα τις καταγγελίες αλλά και το οπτικό υλικό που δείχνει τον κληρικό να κινείται επιθετικά εναντίον των αστυνομικών, ο ίδιος δίνει τις δικές του εξηγήσεις. «Δεν χειροδίκησα ποτέ κατά των αστυνομικών. Ας υπάρχουν 500 βίντεο, εγώ δε χειροδίκησα ποτέ. Ό,τι τράβαγα τα χέρια μου τα τράβαγα, ότι μου έσκισαν την ζακέτα, μου την έσκισαν, Δεν μπορώ να αφήσω το Χριστό να μου τον πάρουν οι αλήτες. Τώρα περιμένω στην αστυνομία να έρθει ο εισαγγελέας. Έχει έρθει η μισή Λαμία να μου συμπαρασταθεί».