Μαγαζιά που… απαιτούν αναμονή εβδομάδων και μηνών για μια θέση ή ένα τραπέζι – Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς εμπειρίες που όλοι θέλουν να ζήσουν
Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

– Σουβλάκια «Ο Κώστας», καθημερινή 11.00. Ενα εικοσάλεπτο είναι η μεγαλύτερη αναμονή που μπορεί να κληθεί να αντιμετωπίσει κάποιος για να φάει, και αυτό συμβαίνει μερικές φορές για το απόλυτο ελληνικό street food, που είναι φυσικά το σουβλάκι του Κώστα (του εγγονού πλέον). Τυλίγει στη Φιλελλήνων, έχοντας μετακομίσει από το Σύνταγμα, σε έναν λίγο πιο άνετο χώρο, που περιλαμβάνει και μπάρα.
Ιδιες παραμένουν οι ουρές βέβαια που δεν αλλάζουν για τίποτα το απλό αλλά ουσιαστικό σουβλάκι με χοιρινό καλαμάκι ή μπιφτέκι, ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό, κόκκινο πιπέρι και γιαούρτι. Κινητήριος δύναμη για να βγει η μέρα, γι’ αυτό και το ραντεβού εδώ είναι συνήθως για εκείνο που η ελληνική παράδοση ονομάζει «δεκατιανό».
– Σουβλάκια «Ο Αχιλλέας», καθημερινή 11.00. Η ουρά ουρά, αλλά το προσωπικό κινείται σαν καλοκουρδισμένη μηχανή και η ώρα αναμονής το πολύ να ξεπεράσει το δεκάλεπτο. Το σουβλάκι για τους μερακλήδες είναι συνώνυμο με τον γύρο και τα βήματα θα οδηγήσουν στον «Αχιλλέα» του Νέου Κόσμου, όπου στην ουρά από νωρίς το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ στέκονται ντόπιοι και τουρίστες για το πιο νόστιμο τυλιχτό της Αθήνας.
Ο κ. Μαρίνος παρασκευάζει μόνος του τον γύρο. Προσθέτει ντομάτα, κρεμμύδι, τζατζίκι και μαϊντανό σε αλάδωτη πίτα και εξηγεί στους χρήστες του Tripadvisor τι εστί ελληνικό σουβλάκι.
– «Cinapos», Κυριακή 14.00. Το ότι δεν βρίσκει κανείς τραπέζι στο «Cinapos» δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς το νέο εστιατόριο του Πάνου Ιωαννίδη μετράει μόλις μερικές εβδομάδες και θα χρειαστεί μερικές ακόμα για να εξισορροπηθεί η ενθουσιώδης υποδοχή του κοινού για την επιλογή ελληνικής κλασικής κουζίνας (αντί της ιταλικής) από τον αγαπημένο σεφ.
Το εστιατόριο έχει feeling παλιάς αθηναϊκής γειτονιάς και το spot στην Ηρακλειδών είναι εξαιρετικό και για τους επισκέπτες από το εξωτερικό. Απολύτως λογικό να παραμιλάνε για το παϊδάκι κόκορα με χυλοπιτάκι ή τα κρεατένια κεφτεδάκια όσοι τυχεροί τα έχουν δοκιμάσει. Στο «Cinapos» υπάρχει μια ξέγνοιαστη αίσθηση κυριακάτικου μεσημεριανού τραπεζιού, σε έναν χώρο που μοιάζει με πλατεία χωριού με μια new age πινελιά.
– «Juicy Grill», Σάββατο 21.00. «Το sitting είναι ένα ολόκληρο σύστημα», μας εξηγεί ο υπεύθυνος. «Στην αναμονή παίζει ρόλο η ροή του εστιατορίου. Μπορεί να περιμένουν 10 παρέες και να καθίσει η 10η στο μισάωρο, αν τα τραπεζάκια τελειώνουν πιο γρήγορα το φαγητό τους. Η δουλειά των ανθρώπων του sitting είναι να μπορούν να διαβάζουν σε τι στάδιο είναι το κάθε τραπέζι ώστε να εκτιμήσουν σε πόση ώρα θα τελειώσουν».
Στο «Juicy Grill» συναντάς από έφηβους μέχρι οικογένειες που θέλουν να απολαύσουν burger σε περιβάλλον εστιατορίου. Μπιφτέκι μοσχάρι, ψωμάκι σκορδοβούτυρο και λιωμένο τυρί ρεγκάτο, διπλό μπέικον, iceberg, ντομάτα και Caesar sauce ή αλλιώς το βραβευμένο Billion Burger είναι το best seller του «Juicy Grill» – και δικαίως.
– «Ιώdio», Παρασκευή 21.30. Είναι μόλις λίγες Παρασκευές πριν που πρωτοέστρωσε τα τραπέζια του για τους λάτρεις των θαλασσινών γεύσεων το «Ιώdio» και το sold out συνεχίζεται ακόμα. «Την επόμενη Παρασκευή βράδυ είναι κλεισμένα τα πάντα και υπάρχουν τέσσερις παρέες στη λίστα αναμονής μέχρι στιγμής. Μήπως θα θέλατε μεσημέρι; Ναι, και τα Σαββατοκύριακα το ίδιο.
Αν θέλετε Παρασκευή, θα κλείσετε από τώρα για τις 10 Ιανουαρίου», μας ενημερώνουν ευγενικά. Οχι ότι δεν το περιμέναμε. Η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, η τέταρτη καλύτερη σεφ στον κόσμο, μαγειρεύει γιουβαρλάκια σφυρίδας ταρτάρ με αυγολέμονο, τα οποία καλύπτει με ένα πέπλο ρυζόχαρτου, και ένα ροκ αυγοτάραχο με λευκή σοκολάτα φέρνοντας τη θάλασσα στην καρδιά της πρωτεύουσας και το «Ιώdio» στη δική μας.
– «Jackaroo», Παρασκευή 22.00. Στο «Jackaroo» η ουρά είναι μάλλον αναγκαία. Αλλιώς πώς να προλάβεις να αποφασίσεις τι θα φας σε αυτό το ξεχωριστό φαστ φουντάδικο. Ανάμεσα στα δύο ψωμάκια του «Jackaroo» χωράνε τουλάχιστον δύο τηγανητά αυγά, διπλό μπέικον, διπλό τυρί, μια μερίδα πατάτες με σος.
Σε πραγματικά απαιτητικές καταστάσεις «χτίζονται» σάντουιτς μήκους 30 εκατοστών με πέντε μπιφτεκάκια ή κομμάτια στήθος κοτόπουλου, αυγά, πατάτες… ό,τι χρειαστεί! Η νεολαία συρρέει πριν από τη βραδινή έξοδο, άλλοι το προτιμούν για τα διάσημα chicken buns μετά το θέατρο.
Ποιες παραστάσεις θέλουν όλοι να δουν
Πέντε θεατρικά με ελάχιστα διαθέσιμα εισιτήρια από τον Ιανουάριο
1/ «Η άνοδος του Αρτούρο Ούι»
Στην πλατφόρμα αγοράς εισιτηρίων καταγράφεται το απόλυτο sold out για την παράσταση του Αρη Μπινιάρη, στην οποία ο Γιώργος Χρυσοστόμου δίνει την καλύτερη ερμηνεία της ζωής του. Η «Ανοδος του Αρτούρο Ούι» μετά από δύο χρονιές sold out βαδίζει στην τρίτη επανάληψη του φαινομένου και η μόνη ελπίδα όσων δεν έχουν προλάβει ακόμα να τη δουν είναι να καλέσουν στο θέατρο για να κλείσουν κάποιο διαθέσιμο εισιτήριο μέσα στον Ιανουάριο. Από το Θέατρο Ark μάς είπαν ότι η παράσταση θα πάει έως το Πάσχα, οπότε υπάρχει ακόμη χρόνος – ακόμα και για εκείνους που θέλουν να την ξαναδούν από την άλλη πλευρά της «πασαρέλας».
O Γιώργος Χρυσοστόμου στην «Ανοδο του Αρτούρο Ούι»
2/ «Μια ζωή – Ο μονόλογος μιας μοδίστρας»
Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές υπάρχουν μόλις δύο θέσεις στη 2η σειρά για τις 5 Ιανουαρίου από ακύρωση, όπως μας ενημέρωσαν από το Θέατρο Ιλίσια – Βολανάκης. Η ερμηνεία της Νένας Μεντή σε κείμενο και σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια έχει κατακτήσει το θεατρόφιλο κοινό και η παράσταση είναι sold out. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αξιόλογα εισιτήρια για το «Μια Ζωή – Ο μονόλογος μιας μοδίστρας» μπορεί κανείς να βρει για τον Απρίλιο, διαφορετικά μπορεί να διαλέξει από κάποια διάσπαρτα που έχουν απομείνει μέσα στον Μάρτιο.
3/ «Το πάρτυ της ζωής μου»
Περιορισμένης ορατότητας οι μόνες θέσεις που υπάρχουν για την παράσταση «Το πάρτυ της ζωής μου» τον Ιανουάριο, με την Ελένη Ράντου σε έναν ρόλο ζωής, υπό τη σκηνοθεσία του Ανέστη Αζά. Οπως μας είπαν από το Θέατρο Διάνα, στις αρχές Φεβρουαρίου υπάρχουν κάποιες καλύτερες θέσεις για την παράσταση, που συνεχίζει με sold out για τρίτη χρονιά. Ο Μάρτιος δείχνει πιο ευοίωνος, ωστόσο θα πρέπει να είστε σε πλήρη επιφυλακή, δηλαδή σε επικοινωνία με το θέατρο.
4/ «Η φάλαινα»
Ελάχιστα τα διαθέσιμα εισιτήρια στην ηλεκτρονική πλατφόρμα πώλησης για τη «Φάλαινα» του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη έως τις 23 Μαρτίου. Η παράσταση ακολουθεί την επιτυχία της συγκλονιστικής ταινίας του Ντάρεν Αρονόφσκι «The Whale» (2022) με τον Μπρένταν Φρέιζερ, ο οποίος απέσπασε το Οσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του πέρυσι. Για την παράσταση του Δαδακαρίδη υπάρχουν κάποιες διάσπαρτες θέσεις μετρημένες στα δάχτυλα από τα μέσα Φεβρουαρίου και μετά, κάτι που σημαίνει ότι θα «εξαφανιστούν» και αυτές σύντομα. Stay alert!
5/ «Festen»
Μέσα στον Μάρτιο αποκαθίσταται το εύρος επιλογής μεταξύ των διαθέσιμων θέσεων για το «Festen» του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου, όπως δείχνει η ηλεκτρονική πλατφόρμα αγοράς εισιτηρίων. Εως τότε υπάρχουν λίγες θέσεις κυρίως στον εξώστη του Θεάτρου Αλμα, αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε την τύχη σας εφόσον αναζητήσετε κάτι καλύτερο καλώντας στο ταμείο του θεάτρου.
Πού πάνε για γλυκό
Χειροποίητο παγωτό, κρουασάν, ζύμες, Koraμπιέδες και tailor made προφιτερόλ
– «Lido», παραμονή Πρωτοχρονιάς 11.00. Η ουρά που παρατηρείται επί της Χρεμωνίδου τέτοιες ημέρες ξεκινά από το «Lido». «Αρχίζει να σχηματίζεται τις τελευταίες ημέρες, μετά τις 29 του μηνός, και είναι μεγαλύτερη κατά τις 11.00». Ο κ. Γιώργος συνιστά στους πελάτες να προμηθευτούν τα γλυκά τους άλλη ώρα, καλύτερα το απόγευμα, και όχι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, καθώς μέσα στο κατάστημα χωράνε – δεν χωράνε 5 έως 6 άτομα.
Ωστόσο, η ουρά στο «Lido» είναι σαν εορταστική παράδοση και κανείς δεν δυσανασχετεί. «Η βασιλόπιτα βγαίνει από το πρωί μέχρι το βράδυ, από τις 29 μέχρι τις 31. Ψήνουμε όλη μέρα κλασική βασιλόπιτα-τσουρέκι». Οταν φτάσει η σειρά σας, να ζητήσετε και κίφελ, τα πολίτικα κρουασανάκια – το απόλυτο πρωινό για την Πρωτοχρονιά.
Το ζαχαροπλαστείο «Lido» στο Παγκράτι
– «Le Greche», καθημερινή 12.00. «Η αναμονή, σύμφωνα με τα παράπονα των φανατικών πελατών μας, μπορεί να φτάσει και τα 20 λεπτά, παρότι στο μικροσκοπικό μας κατάστημα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να εξυπηρετήσουμε σωστά και γρήγορα», μας λέει η ιδιοκτήτρια του «Le Greche», Εύη Παπαδοπούλου. Το καλό παγωτό είναι η αιτία που μικροί και μεγάλοι στέκονται υπομονετικά στην ουρά έξω από το κατάστημα της Μητροπόλεως.
«Από τις 12 το μεσημέρι και έως αργά το βράδυ γίνεται χαμός από Αθηναίους και τουρίστες και είναι ιδιαίτερη χαρά μας που δεν είμαστε ένα τουριστικό hot spot, αλλά ένα μαγαζί όπου συναντιέται όλη η Αθήνα». Φινετσάτες τάρτες semifreddo, κορμοί με παγωτό, η εορταστική Alaska και Baba au Rhum alla Napoletana με φρεσκοχτυπημένη άγλυκη σαντιγί είναι οι πιο λαχταριστές επιλογές αυτή την εποχή.
– «Choureal», Τετάρτη 19.00. «Με μια ουρά 20 μέτρων όπως σχηματίζεται στο Σύνταγμα, ίσως μετά από 10 λεπτά θα εξυπηρετηθεί αυτός που περιμένει». Η ουρά στο «Choureal» του Συντάγματος δημιουργείται χρόνια τώρα για το tailor made προφιτερόλ που φτιάχνεται μπροστά στα μάτια του ενδιαφερόμενου.
«Καθημερινά υπάρχει έντονη κίνηση και από τουρίστες», μας λένε οι υπεύθυνοι. Οι γλυκατζήδες κάθονται για προφιτερόλ το βραδάκι, ενώ από νωρίς η ουρά σχηματίζεται για τα κεράσματα. Το sold out των γλυκών της βιτρίνας σημειώνεται περί τις 21.00, ενώ το προσωπικό συνεχίζει να ψήνει σουδάκια ανά 15-20 λεπτά μέχρι τις 23.00.
Στο «Choureal» το προφιτερόλ φτιάχνεται μπροστά στα μάτια του πελάτη
– «Kora Bakery», Τρίτη 10.00. «Τα Σαββατοκύριακα έχουν πάντα πολλή κίνηση και καθημερινά μεταξύ 09.00-13.00. Η ώρα αναμονής δεν ξεπερνά τα 10 λεπτά», μας λέει η Ιάνθη Μιχαλάκη, αρτοποιός και pastry chef του «Kora».
«Τo κλασικό ψωμί και το pain au chocolat (κρουασάν σοκολάτας) είναι τα best seller» σε αυτό τον ξεχωριστό φούρνο στο Κολωνάκι. Τις γιορτινές μέρες το sold out σημειώνεται στα μελομακάρονα, αλλά φέτος οι τετράγωνοι Koraμπιέδες αντεπιτίθενται. «Κάθε χρόνο κάνουμε ένα προϊόν καλύτερο και λειτουργικά πιο εύκολο. Το σχήμα φέτος εξυπηρετεί και τα δύο!» λέει η Ιάνθη Μιχαλάκη.
Φρέσκα κρουασάν του «Kora Bakery»
– «Overoll», Τετάρτη 12.00. «Να μην πτοηθεί κάποιος αν δει ουρά. Κινείται πολύ γρήγορα. Στα 5-7 λεπτά έχεις πάρει τα κρουασάν σου», μας λέει φανατικός πελάτης του «Overoll». Η croissanterie των Αλκη Ζέρβα, Σπύρου Παππά και Γιάννη Κικίρα χαρίζει ευφορία από την ώρα που θα αντικρίσει κάποιος αυτό το αφράτο κομψοτέχνημα μέχρι να δοκιμάσει την υπέροχη βουτυράτη γεύση με τα φύλλα να σπάνε στο στόμα και τη γέμιση να πλημμυρίζει τους γευστικούς κάλυκες. Πολλές οι επιλογές για μια εμπειρία σκέτη απόλαυση.
– «72H», Σάββατο 19.00. Πώς να αντισταθείς σε αυτή τη μυρωδιά ζύμωσης που απλώνεται στην ευρύτερη περιοχή; Θα κάτσεις στην ουρά για να εξυπηρετηθείς στο «72H». Πρόκειται για τον ναό της τέχνης του προζυμιού, όπου ζύμες όλων των ειδών ξεφουρνίζονται για πρωινό, ελαφρύ lunch break ή «βάση» πριν από τη βραδινή έξοδο. Το προζύμι ζυμώνεται και ξεκουράζεται για 72 ώρες και μετά παίρνει τη μορφή αρτοσκευασμάτων.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies
Μάθετε περισσότερα εδώ

Αποδοχή