Ο αστυνομικός της Βουλής δασκάλευε τον γιο του να λέει ψέματα και η μητέρα έκανε το ίδια στις κόρες της.
Οι αποκαλύψεις για την υπόθεση του 45χρονης αστυνομικού της Βουλής που μαζί με την σύζυγό του – όπως έχει καταγγείλει – κακοποιούσαν σωματικά και σεξουαλικά τα παιδιά τους, συνεχίζουν να συγκλονίζουν.
Ειδικότερα, σήμερα, Παρασκευή, θα διενεργηθεί η ψυχιατρική εξέταση της 35χρονης συζύγου του αστυνομικού.
Παράλληλα νέες μαρτυρίες φανερώνουν τον βίαιο χαρακτήρα του αστυνομικού, από πολύ μικρή ηλικία.
Δασκάλευαν τα παιδιά τους να πουν ψέματα στην Παιδοψυχολόγο της Αστυνομίας
Η 35χρονη αστυνομικός, όταν υπέβαλε μήνυση στις 23 Φεβρουαρίου κατά του συζύγου της για ενδοοικογενειακή βία, όχι μόνο δεν αποκάλυψε τη φρίκη των βιασμών αλλά προχώρησε σε μία κίνηση που προκαλεί πολλά ερωτήματα.
Συγκεκριμένα, δασκάλεψε μαζί με τον σύζυγό της τα τρία από τα πέντε παιδιά να πουν ψέματα στην Παιδοψυχολόγο της Αστυνομίας, όπως η ίδια παραδέχεται.
«Ο πατέρας τους, τους εξανάγκασε να πουν ψέματα ότι δεν τα έχει δείρει ποτέ και μάλιστα είχε βάλει και εμένα να τους κάνω μάθημα για το τι πρέπει να πουν. Στην εξέτασή τους τα παιδιά προφανώς και είπαν ψέματα και δεν παραδέχθηκαν ποτέ τίποτα. Ιατροδικαστικά δεν εξετάστηκαν ποτέ τα παιδιά», λέει η 35χρονη αρχιφύλακας, σύμφωνα με το Star.
«Με καλούσαν οι καθηγητές για σημάδια στα παιδιά και κάλυπτα τον πατέρα»
Στη μητέρα δόθηκε και άλλη ευκαιρία να αποκαλύψει την αλήθεια αλλά για μια ακόμη φορά δεν το έκανε.
«Κάθε φορά που μου έλεγαν οι καθηγητές κάτι ή έβλεπαν σημάδια στο σώμα τους και με ρωτούσαν, εγώ πάντα τον κάλυπτα με διάφορες δικαιολογίες», προσθέτει.
Το «δασκάλεμα» των γονιών για την κακοποίησή τους επιβεβαιώνει η μία κόρη τους.
«Η αδερφή μου είχε φάει αρκετό ξύλο και της είχε μαυρίσει το μάτι και είχε πάει στο σχολείο αλλά ο πατέρας μας λέει όταν παθαίναμε κάτι, μην το πείτε ότι έγινε αυτό, πείτε ότι χτυπήσατε κάπου, πέσατε κάπου και χτυπήσατε. Και η μαμά λέει μην το πείτε κάπου ή κάτι…».
Μια συμμαθήτρια του αστυνομικού της Βουλής, μίλησε σήμερα στον ΑΝΤ1 και αναφέρθηκε στον βίαιο χαρακτήρα που είχε ο 45χρονος από μικρός:
«Για να δείξει ότι είναι ανώτερος από όλους τους υπολοίπους έλεγε ‘Εγώ έχω πάει εκεί. Εγώ ξέρω τον τάδε, να ο μπαμπάς μου ξέρει τον τάδε’» τονίζοντας την έπαρσή του.
«Μεγαλώνοντας έγινε ακόμα χειρότερος» αναφέρει και λέει ότι κάποια στιγμή έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο και το κόλλησε στο κεφάλι ενός ανθρώπου με τον οποίο τσακώθηκε στο δρόμο.
«Έχουν τρελαθεί όσοι είδαν αυτά που λένε τα παιδιά για τη μητέρα»
Αποκαλυπτικός, όσον αφορά τις έρευνες για την υπόθεση του αστυνομικού της Βουλής, που κατηγορείται ότι βίαζε τα παιδιά και τη σύζυγό του, ήταν ο Σταύρος Μπαλάσκας. Όπως είπε το πρωί της Παρασκευής, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», «όσοι έχουν δει τις καταθέσεις έχουν τρελαθεί από αυτά που λένε τα παιδιά για τη μητέρα».
«Δεν φτάνουμε στο τέλος της υπόθεσης, αλλά τώρα άρχισαν να εξετάζονται τα ψυχιατρικά. Πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή, γιατί θα εξεταστεί από ψυχίατρο και ψυχολόγους και ο αστυνομικός», δήλωσε ο κ. Μπαλάσκας. Όπως, δε, τόνισε, στόχος είναι «να φύγει από τη μέση και για αυτόν (τον 45χρονο) και για αυτή (τη σύζυγό του) το ενδεχόμενο να προβάλουν ψυχολογικά και ψυχασθενικά προβλήματα, ώστε να είναι πιο ήπια η αντιμετώπισή τους».
«Ενδεχομένως και να της εντοπιστούν ψυχικά ή ψυχιατρικά προβλήματα, θα είναι όμως τέτοιας φύσεως ώστε να μην επηρεάζουν την κρίση της για τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων», πρόσθεσε αναφερόμενος στη μητέρα. «Και να της βρουν κάτι, δεν θα είναι ο καταλύτης για τις πράξεις που έχει κάνει», πρόσθεσε, εξηγώντας πως οποιοδήποτε ψυχιατρικό πόρισμα για τη μητέρα των παιδιών δεν αλλάζει τις πράξεις.
«Έχουμε συμπλοκή στις δηλώσεις των παιδιών με τις δηλώσεις της μητέρας. Βγήκαν πολύ σοβαρά πράγματα από τις καταθέσεις. Όσοι έχουν δει τις καταθέσεις έχουν τρελαθεί από αυτά που λένε τα παιδιά για τη μητέρα», διαμήνυσε ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής.
«Για τον αστυνομικό δεν το συζητώ, είναι τελειωμένη υπόθεση, θα μπει μέσα ισόβια», υπογράμμισε.
Σήμερα θα γίνει η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη της μητέρας των παιδιών με απόφαση του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση.
Ιδιαίτερα, η διαταγή για την πραγματογνωμοσύνη αναφέρει τα εξής:
«Να εξεταστεί εάν η ύποπτη παρουσιάζει νοσηρή διατάραξη των πνευματικών της λειτουργιών ή διατάραξη της συνείδησης της και ειδικότερα εάν παρουσιάζει νοητική στέρηση και σε ποιο βαθμό ή εάν πάσχει από κάποια ψυχική νόσο».
«Ιδίως δε πρέπει να διερευνηθεί το ζήτημα εάν οι αναφορές της σχετικά με την τέλεση γενετήσιων πράξεων σε βάρος των τέκνων της τόσο από την ίδια όσο και από τον σύζυγο της αξιολογούνται ως ειλικρινείς, αναληθείς ή ακόμη και υποβολιμαίες από τρίτα πρόσωπα ενώ ιδίως πρέπει να διερευνηθεί εάν η τυχόν υφιστάμενη ψυχική της πάθηση και η φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε (καθώς και η έκτακτη διακοπή αυτής) ήταν δυνατό να επηρεάσει τη συνείδηση της κατά τέτοιο τρόπο ώστε να καταθέσει ψευδή ή ανύπαρκτα περιστατικά».