Συγκλονισμένη παραμένει η κοινή γνώμη από την υπόθεση με τον αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος παλεύει αυτή τη σγιγμή με ολικό καρκίνο αφού οι γιατροί του στρατιωτικού νοσοκομείου όπου είχε κάνει επέμβαση σκωληκοειδίτιδας τον Δεκέμβριο του 2022 τον ενημέρωσαν έναν χρόνο μετά ότι η βιοψία έδειξε κακοήθεια.

Λεπτομέρειες για το τι ειπώθηκε όταν ο αστυνομικός ενημερώθηκε από τους γιατρούς του στρατιωτικού νοσοκομείου αποκάλυψε η συνήγορος του αστυνομικού, Άρτεμις Διαλυνά, μιλώντας στο Action24.

«Δέχθηκε ένα τηλέφωνο, ‘είστε ο τάδε’ τον ρώτησαν» και στη στη συνέχεια του είπαν «’σας τηλεφωνώ από το στρατιωτικό νοσοκομείο, θα θέλαμε να κλείσουμε ένα ραντεβού να μιλήσουμε».

Εκείνο το διάστημα, όπως εξηγεί η δικηγόρος, ο γιος του αστυνομικού ήταν φαντάρος και το μυαλό του πήγε κατευθείαν εκεί. «’Έπαθε κάτι το παιδί μου γιατί είναι στρατιώτης;’ ρώτησε ο αστυνομικός. ‘Όχι δεν πρόκειται για το παιδί σας, αφορά εσάς’ του απάντησαν. Σκέφτεται λίγο και λέει ‘εμένα γιατί, για ποιο πράγμα;’» συνεχίζει η κ. Διαλυνά.

Και τότε του είπαν ότι πρόκειται για την επέμβαση που είχε κάνει πριν από έναν χρόνο.

Ο αστυνομικός ρώτησε τότε αν υπάρχει κάτι το ανησυχητικό για να πάρει την απάντηση «δυστυχώς υπάρχει, διαφορετικά δεν θα σας τηλεφωνούσα». Την επόμενη μέρα, πήγαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο όλοι μαζί, ο αστυνομικός και οι συγγενείς του.

Ερωτηθείς ο γιατρός στο στρατιωτικό νοσοκομείο από τους συγγενείς γιατί άργησαν τόσο πολύ να τους ειδοποιήσουν, η απάντηση ήταν ότι «πράγματι οι βιοψίες καθυστερούν, αλλά στην περίπτωση αυτή καθυστέρησε λίγο περισσότερο επειδή είναι από τα περιστατικά (σ.σ. η σκωληκοειδίτιδα) που δεν θεωρούνται επικίνδυνα».

Το τραγικό είναι, όπως λέει η κ. Διαλυνά, ότι το αδενοκαρκίνωμα με το οποίο έχει διαγνωστεί ο αστυνομικός είναι τυπικός καρκίνος και σίγουρα αν το γνώριζε από την αρχή, η κατάσταση θα ήταν ηπιότερη και θα προλάβαινε να το αντιμετωπίσει.

Και το ακόμα τραγικότερο είναι ότι η οικογένεια ήδη δυσκολευόταν πολύ, καθώς η σύζυγος του αστυνομικού αντιμετωπίζει επιθετική μορφή σκλήρυνσης κατά πλάκας και χρειάζεται συνεχή φροντίδα καθώς δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί.