Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν προχώρησαν σε ένα νέο διάταγμα που περιορίζει ακόμη περισσότερο τη φωνή των γυναικών, οι οποίες ήδη αντιμετωπίζουν αυστηρούς περιορισμούς στην δημόσια τους παρουσία.
Ο υπουργός για τη διάδοση της αρετής και την πρόληψη της κακίας, Mohammad Khalid Hanafi, ανακοίνωσε ότι οι γυναίκες απαγορεύονται να απαγγέλλουν το Κοράνι δυνατά σε δημόσιο χώρο, ακόμη και παρουσία άλλων γυναικών, σύμφωνα με αναφορά του Amu TV, ενός αφγανικού ειδησεογραφικού καναλιού.
Ο Hanafi τόνισε ότι η φωνή μιας γυναίκας θεωρείται awrah, δηλαδή «κάτι που πρέπει να καλύπτεται, και δεν πρέπει να ακούγεται δημόσια». «Πώς θα μπορούσε να τους επιτραπεί να τραγουδούν, αν δεν τους επιτρέπεται καν να ακούνε η μία τη φωνή της άλλης κατά την προσευχή;», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ce montage est malheureusement toujours d’actualité et absolument ignoré par tous les islamo-gauchistes qui peuplent la gauche de notre pays, y compris chez les féministes. Il suffit de regarder l’Afghanistan …Honte sur toutes ces personnes aveuglées par leur idéologie. pic.twitter.com/Tx7C7MAWYP— Patrick Nomico (@mobydivingdick) October 28, 2024
Κλείσιμο
Αντιδράσεις στον νέο νόμο των Ταλιμπάν – «Κάθε απαγόρευση σε βάρος των γυναικών κρύβει από πίσω της ένα πρόσωπο»
Η νέα αυτή εντολή προκάλεσε ανησυχίες μεταξύ γυναικών και ανθρωπιστικών οργανώσεων, οι οποίες φοβούνται ότι θα επηρεάσει περαιτέρω την κοινωνική τους παρουσία.
«Αυτή η εντολή μπορεί να οδηγήσει σε περιορισμούς ακόμη και στις προσωπικές συνομιλίες μεταξύ γυναικών», ανέφερε μια μαία στη Χεράτ, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενες στον τομέα της υγείας αντιμετωπίζουν περιορισμούς στη δυνατότητά τους να επικοινωνούν με άνδρες συγγενείς, αναφέρει ο Independent.
Η απόφαση έρχεται δύο μήνες μετά την επιβολή μιας σειράς νόμων που υποχρεώνουν τις γυναίκες να καλύπτουν το σώμα τους, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου τους, όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους.
Οι Ταλιμπάν έχουν προχωρήσει σε αυστηρούς περιορισμούς στα δικαιώματα των γυναικών από την επιστροφή τους στην εξουσία το 2021, περιλαμβάνοντας την απαγόρευση της επίσημης εκπαίδευσης.
Η αντίδραση στα νέα μέτρα ήταν έντονη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η δημοσιογράφος Lina Rozbih δήλωσε: «Ο κόσμος πρέπει να κάνει κάτι! Να βοηθήσει τα εκατομμύρια των άφωνων και αβοήθητων γυναικών του Αφγανιστάν». Η πρώην Αφγανή διπλωμάτης Nazifa Haqpal χαρακτήρισε την κατάσταση «ακραίο επίπεδο ελέγχου και παραλογισμού».

Ο υπουργός για τη διάδοση της αρετής και την πρόληψη της κακίας τόνισε ότι η φωνή μιας γυναίκας θεωρείται awrah, δηλαδή «κάτι που πρέπει να καλύπτεται, και δεν πρέπει να ακούγεται δημόσια»

Content snippet: CookieBar