Η Kove γιόρτασε την πρώτη της νίκη σε ασφάλτινο αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport 300.

Οι περισσότεροι έχουμε γνωρίσει την Kove μέσα από τις πολύ ικανές μοτοσικλέτες της εκτός δρόμου. Μοντέλα όπως το εκρηκτικό 800X Pro ή το 450 Rally έχουν ήδη κερδίσει το χωμάτινο κοινό και έχουν αποδείξει με το καλημέρα τις τρομερές τους ικανότητες.

Η Kove όμως δεν ασχολείται μόνο με τους χωμάτινους αγώνες και τα χωμάτινα μοντέλα. Το 2024 πήρε μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSBK στην κατηγορία των Supersport 300 με την ομάδα Kove Racing Team. Οι αναβάτες της ομάδας ήταν οι Χούλιο Γκαρθία και Μαρκ Γκαρθία πραγματοποιώντας μια καλή πρώτη χρονιά.

Η αποκορύφωση της ομάδας ωστόσο ήρθε στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος, στη Χερέθ της Ισπανίας. Η Kove εξασφάλισε την πρώτη νίκη της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σε αγώνα μοτοσικλέτας παραγωγής με τον Χούλιο Γκαρθία να πραγματοποιεί μια τέλεια εμφάνιση. Η νίκη του εξασφάλισε στην Kove Racing Team το πρώτο τρόπαιο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ταυτόχρονα, ο δεύτερος αναβάτης της Kove, Μαρκ Γκαρθία, κατέκτησε την τρίτη θέση, ανεβαίνοντας και αυτός στο βάθρο, κάνοντας το τελικό «1-3» για την ομάδα.

Για να τιμήσει αυτό το ορόσημο, η Kove αποφάσισε μάλιστα να ονομάσει το μοντέλο 350RR που αγωνίζεται στον θεσμό «Jerez», ανταμείβοντας όσους δουλεύουν στην πίστα, αλλά και στο εργοστάσιο στην Κίνα.