Προκόπης Παυλόπουλος στον Realfm 97,8: «Το αίμα δεν ζητάει εκδίκηση, ζητάει δικαίωση» – Τι είπε για τα ελληνοτουρκικά

«Το αίμα δεν ζητάει εκδίκηση, ζητάει δικαίωση» ανέφερε, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Μάνο Νιφλή και Παναγιώτη Στάθη.

Αναφερόμενος στις συναντήσεις του με συγγενείς θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε: «Πηγαίνω ακόμη και τώρα στα χωριά. Από τον καιρό που έφυγα από την Προεδρία της Δημοκρατίας, πηγαίνω όποτε μπορώ και όποτε με καλούν. Εκεί μου λένε: “Το αίμα δεν ζητάει εκδίκηση, το αίμα ζητάει δικαίωση”».

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε: «Και να θέλει η Ελλάδα δεν μπορεί να προσφύγει στη Χάγη για όλα τα θέματα. Εμείς έχουμε εξαιρέσεις, και ορθότατα. Λέμε ότι δεν εμπιστευόμαστε ούτε το δικαστήριο της Χάγης για θέμα κυριαρχίας. Τι σημαίνει αυτό; Έδαφος στερεάς Ελλάδας, έδαφος νησιών, αιγιαλίτιδα ζώνη, αέρας και όλα αυτά τα θέματα. Μιλάμε μόνο για τις θαλάσσιες ζώνες και μόνο για ένα θέμα θαλασσίων ζωνών. Δεν έχουμε διαφορές με την Τουρκία. Μία διαφορά έχουμε. Την οριοθέτηση της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας, και της αντίστοιχης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο»

Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:

https://radioshows.real.gr/241028_130010.mp3