Ισραήλ: Στη δημοσιότητα βίντεο από την στιγμή που οι IDF εντοπίζουν το πτώμα του Γιαχία Σινουάρ – «Ένας ακόμα τρομοκράτης εξουδετερώθηκε»

Οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ (IDF) δημοσίευσαν σήμερα αποκλειστικά πλάνα από την κάμερα που έφερε επάνω του ένας στρατιώτη της Ταξιαρχίας Μπισλαμάχ, κατά τη διάρκεια της ισραηλινής επιχείρησης που οδήγησε στον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχά Σινουάρ, νωρίτερα αυτόν τον μήνα (16/10), στη νότια Γάζα, στην περιοχή της Ράφα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των IDF, οι δυνάμεις τους συμμετείχαν σε συμπλοκή με τέσσερις ένοπλους στην γειτονιά Τελ Σουλτάν της Ράφα, εκ των οποίων ένας αποδείχθηκε ότι ήταν ο Σινουάρ.

Στην βίντεο των IDF, ακούγεται και η επικοινωνία μεταξύ των δυνάμεων του ισραηλινού στρατού, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

קולות הקשר ותיעוד ממצלמות הגוף של הלוחמים בחיסול סינוואר ומחבלים נוספים: כוחות חטיבת ביסל״ח השלימו את משימתם במרחב רפיח
לפרטים המלאים👇https://t.co/cNIEhONNgc pic.twitter.com/wiQAzhxuXu
— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) October 28, 2024

«Ένας ακόμα βρώμικος (τρομοκράτης) εξουδετερώθηκε. Τον αναγνωρίσαμε με μια κουβέρτα πάνω του, είναι πλέον εξουδετερωμένος, τέλος», ακούγεται να λέει ένας στρατιώτης.

Ένας άλλος αναφέρει: «Μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι τριγύρω, ανάμεσα στα ερείπια, αλλά είναι καταπληκτική δουλειά του λόχου, του τάγματος και του ελεύθερου σκοπευτή».

Οι IDF επιβεβαίωσαν ότι το κτίριο στο οποίο βρισκόταν ο Σινουάρ χτυπήθηκε επίσης από πυρά αρμάτων. Παραμένει, ωστόσο, ασαφές αν ο ελεύθερος σκοπευτής ή τα πυρά των αρμάτων προκάλεσαν τον θανάσιμο τραυματισμό του Σινουάρ.