Δεν έχουν τέλος οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, με την Πολιτική Προστασία του παλαιστινιακού θύλακα, που ελέγχονται από την Χαμάς, να ανακοινώνει σήμερα (27.10.2024) ότι σκοτώθηκαν τουλάχιστον εννέα άτομα στο σχολείο Ασμάα.

Οι υπηρεσίες διάσωσης δήλωσαν ότι το Ισραήλ χτύπησε το σχολείο που βρίσκεται στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Σάτι στα περίχωρα της πόλης της Γάζας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον εννέα Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, αλλά και να τραυματιστούν πολλά άτομα.

Επίσης, τα θύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, ενώ ο ισραηλινός στρατός ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «επαληθεύει» τις πληροφορίες. «Είδαμε ένα (μαχητικό αεροσκάφος) να καταστρέφει το σχολείο όπου ζούσαν οικογένειες και παιδιά», είπε ένας μάρτυρας, ο Θάερ Αλ Ραντίσι.

«Στο σχολείο ζούσαν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι είχαν φύγει από την Τζαμπαλίγια και τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, όπου ο ισραηλινός στρατός διεξάγει επιχειρήσεις εναντίον της Χαμάς», εξήγησε ο Χουσέιν Μόχσεν, ένα στέλεχος της υπηρεσίας ασθενοφόρων της πόλης.

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

Δεκάδες νεκροί στην Μπέιτ Λαχία

Χορηγός Επικοινωνίας

Υπενθυμίζεται ότι χθες χθες Σάββατο (26.10.2024), τουλάχιστον 40 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι 80 τραυματίστηκαν σε αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον της πόλης Μπέιτ Λαχία στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπως μετέδωσε σήμερα το παλαιστινιακό πρακτορείο WAFA, επικαλούμενο ιατρικές πηγές.

Από τα πλήγματα του στρατού του Ισραήλ εναντίον της Μπέιτ Λαχία και του καταυλισμού προσφύγων Τζαμπαλίγια στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας έχουν σκοτωθεί περίπου 800 άνθρωποι τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, στη διάρκεια των οποίων οι ισραηλινές δυνάμεις διεξάγουν εντατικές επιχειρήσεις στην περιοχή.

Το Ισραήλ έχει επισημάνει ότι οι δυνάμεις του επέστρεψαν στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας για να εκδιώξουν τους μαχητές της Χαμάς που αναδιοργανώθηκαν εκεί. Την Παρασκευή ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι τρεις στρατιώτες του σκοτώθηκαν στη διάρκεια μαχών στην περιοχή.