Η Ducati παρουσίασε τη νέα Multistrada V4 Pikes Peak για το 2025 με ακόμα πιο πλούσιο εξοπλισμό και κορυφαίες αναρτήσεις της Ohlins.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς Ducati World Premiere 2025 είχε να κάνει με Multistrada και μάλιστα με την επιστροφή μιας θρυλικής έκδοσης. Με την έλευση της Multistrada V4 RS το 2024 είχαμε φανταστεί ότι η θρυλική έκδοση Pikes Peak δεν θα επέστρεφε – τουλάχιστον όχι άμεσα – στην γκάμα της Ducati.

Το 2025 ωστόσο το Pikes Peak επιστρέφει με τυμπανοκρουσίες και βάζει ξανά στην… πρίζα τους φίλους της σπορ τουριστικής κατηγορίας. Η νέα V4 Pies Peak ξεχωρίζει από τον χαρακτηριστικό αγωνιστικό χρωματισμό της, τους τροχούς 17 ιντσών και το μονόμπρατσο ψαλίδι.

Σημαντική αλλαγή έχουμε στο πλαίσιο το οποίο είναι επικεντρωμένο στην σπορ οδήγηση και ειδικά προσαρμοσμένο για τον εμπρός τροχό των 17 ιντσών. Οι αναρτήσεις είναι της Ohlins με το ηλεκτρονικό σύστημα ρύθμισης Smart EC 2.0 που διαθέτει και ημι-ενεργητική λειτουργία βελτιώνοντας την απόσβεση της μοτοσικλέτας σε πραγματικό χρόνο.

Ένα καινούριο σημείο του συστήματος της Ohlins είναι ότι πλέον ο αναβάτης μπορεί να ρυθμίσει τις αναρτήσεις ανεξάρτητα από το πρόγραμμα οδήγησης που έχει επιλέξει ο αναβάτης. Στην καινούρια Pikes Peak η Ducati έχει προσθέσει επίσης το σύστημα συνδυαστικής πέδησης, παρόμοιο με εκείνο της Panigale V4 του 2025.

Ο κινητήρας είναι ο γνωστός V4 των 1.158 κ.εκ. με απόδοση 170 ίππους και συνοδεύεται από ένα ειδικά σχεδιασμένο σύστημα εξάτμισης της Akrapovic. Στη μοτοσικλέτα φυσικά έχουν τοποθετηθεί όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, αλλά και το σύστημα ραντάρ με αναβαθμισμένη λειτουργία έκτακτου φρεναρίσματος εμπρόσθιας πρόσκρουσης.

Η νέα Ducati Multistrada V4 Pikes Peak αναμένεται στην Ελλάδα στο τέλος του 2024.