Μαζική δηλητηρίαση στην Φλώρινα: Πληροφορίες ότι λειτουργούσε χωρίς άδεια το ξενοδοχείο με τη διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα

Το καινούριο και εντυπωσιακό ξενοδοχείο στην Φλώρινα, μέσα στο οποίο 14 άτομα δηλητηριάστηκαν από μονοξείδιο του άνθρακα, ένα εκ των οποίων σοβαρά, φέρεται να λειτουργούσε χωρίς άδεια.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, kozanimedia.gr, το ξενοδοχείο που εγκαινιάστηκε στις 12 Σεπτεμβρίου στο Λιμνοχώρι, λειτουργούσε χωρίς άδεια.

Μάλιστα, λίγες ημέρες πριν, το αρμόδιο τμήμα του ΕΟΤ (Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού) Κοζάνης βεβαίωσε πρόστιμο 10.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αθανάσιος Τάσκας σημείωσε πως είναι ενήμερη για το θέμα είναι η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, σημειώνοντας πως κλιμάκιο του υγειονομικού επισκέφθηκε την ξενοδοχειακή μονάδα και διαπίστωσε πως ήταν κλειστή.

Η επιχείρηση μετά το περιστατικό της μαζικής δηλητηρίασης τα ξημερώματα της Κυριακής, σφραγίστηκε, ενώ συνελήφθη ο ιδιοκτήτης.

Συγκεκριμένα συνελήφθη για παράβαση του ποινικού κώδικα περί σωματικής βλάβης και σωματικής βλάβης από αμέλεια, ενώ την προανάκριση για τα ακριβή αίτια της διαρροής έχει αναλάβει το Α.Τ. Αμυνταίου.

Σημειώνεται ότι ο 48χρονος που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κοζάνης βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Είχε πάει στην περιοχή μαζί με την σύζυγό του για το τριήμερο. Σε νοσοκομείο μεταφέρθηκε και η σύζυγός του, αλλά σε καλύτερη κατάσταση.

Μάλιστα χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής, άνδρες της οποίας έσπασαν το πατζούρι και την μπαλκονόπορτα προκειμένου να μπορέσουν να μπουν στο δωμάτιο και να απεγκλωβίσουν το ζευγάρι.

Ήδη κάποιοι από τους 14 ένοικους του νοσοκομείου ετοιμάζονται να λάβουν εξιτήριο.