Στις 11 το πρωί ξεκίνησε η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ενόψει της 28ης Οκτωβρίου, με πλήθος κόσμου να παρακολουθεί την εκδήλωση τιμής και μνήμης.

Με περηφάνια και τιμώντας την επέτειο του «ΟΧΙ», μαθήτριες και μαθητές από 21 σχολεία της Θεσσαλονίκης παρέλασαν στην οδό Τσιμισκή. Πρώτα ξεκίνησε η Φιλαρμονική του δήμου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια οι σημαιοφόροι των σχολείων.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thestival.gr εκατοντάδες γονείς και συγγενείς των παιδιών χειροκρότησαν ακατάπαυστα, δίνοντας έτσι τον δικό τους ρυθμό και επευφημώντας την προσπάθεια τους.

Δείτε φωτογραφίες από την παρέλαση / Eurokinissi-ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Στην εξέδρα των επισήμων βρίσκονται, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο βουλευτής ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς, ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας Κώστας Γιουτίκας, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης.

Από αριστερά: Η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Κώστας Γιουτίκας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος και η βουελυτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου / Φωτογραφία: Eurokinissi-ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

O υφυπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος / Φωτογραφία: Eurokinissi-ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς, η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Κώστας Γιουτίκας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου / Φωτογραφία: Eurokinissi-ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, από τις 10:30 μέχρι πέρατος των εκδηλώσεων της μαθητικής παρέλασης, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους:

Τσιμισκή, στο τμήμα της από την πλατεία Χ.Α.Ν.Θ. μέχρι την οδό Ι.Δραγούμη.Παύλου Μελά, στο τμήμα της από την πλατεία Λ.Πύργου μέχρι την οδό Τσιμισκή.Σε όλες τις κάθετες οδούς των συγκεκριμένων τμημάτων των ως άνω οδών.