Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες των αρχών για το σοβαρό περιστατικό σε ξενοδοχείο στο Λιμνοχώρι Φλώρινας, όπου 14 άτομα δηλητηριάστηκαν πιθανότατα από διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα από το σύστημα θέρμανσης. 

Εννέα άτομα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Φλώρινας πήραν εξιτήριο, ενώ 4 θα πραμείνουν για προληπτικούς λόγους στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας, χωρίς να κινδυνεύει η υγεία τους. 

Ωστόσο σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης ένας 48χρονος, με βλάβες στον εγκέφαλο και στους πνεύμονες. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΜΕΘ η κατάσταση του 48χρονου είναι κρίσιμη και δίνει μάχη για την ζωή του. Ο 48χρονος είχε πάει με την σύζυγό του για τριήμερο στην περιοχή της Φλώρινας και διέμενε στο ίδιο ξενοδοχείο με τους υπόλοιπους επισκέπτες.

Οι 9 που πήραν εξιτήριο επέστρεψαν στο ξενοδοχείο για να πάρουν τα προσωπικά τους αντικείμενα και να αποχωρήσουν, ενώ έχει συλληφθεί ο ιδιοκτήτης της μονάδας, η οποία λειτούργησε για πρώτη φορά στις 13 Σεπτεμβρίου. 

Το περιστατικό συνέβη αργά τη νύχτα, όταν οι επισκέπτες ένιωσαν δυσφορία, ναυτία και ζάλη. Ένα ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη ανέφερε ότι αρχικά θεώρησαν πως πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση, αλλά άνοιξαν τα παράθυρα και αισθάνθηκαν καλύτερα. Το συμβάν ήταν πιο σοβαρό για τους ενοίκους άλλων δωματίων, όπου χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, καθώς έσπασαν μια πόρτα για να απεγκλωβίσουν τους επισκέπτες.

Το ξενοδοχείο, το οποίο άνοιξε πρόσφατα στις 13 Σεπτεμβρίου, έχει πλέον σφραγιστεί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αιτία της διαρροής εντοπίζεται σε δυσλειτουργία του λέβητα θέρμανσης με φυσικό αέριο, που προκάλεσε τη διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα.

Σύμφωνα με το ΕΚΕΠΥ Βορείου Ελλάδος οι ηλικίες όλων των ατόμων που νοσηλεύονται από το περιστατικό στο Λιμνοχώρι είναι άνω των 25 ετών. Από αυτούς 9 διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Φλώρινας, οι τέσσερις στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ενώ ένα άτομο διακομίσθηκε διασωληνωμένο στην Κοζάνη.

Ο 53χρονος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου συνελήφθη για παράβαση του ποινικού κώδικα περί σωματικής βλάβης και σωματικής βλάβης απο αμέλεια, ενώ την προανάκριση για τα ακριβή αίτια της διαρροής έχει αναλάβει το Α.Τ Αμυνταίου.

Πηγή: ertnews