Τουλάχιστον 35 άνθρωποι τραυματίστηκαν το πρωί της Κυριακής, όταν φορτηγό έπεσε πάνω σε στάση λεωφορείου που βρίσκεται στην έξοδο στρατιωτικής βάσης στην πόλη Ραμάτ Χασαρόν στο κεντρικό Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

Όπως επεσήμανε η αστυνομία, ο οδηγός του φορτηγού «εξουδετερώθηκε».

«Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι ένα λεωφορείο είχε σταματήσει σε στάση για να αποβιβάσει επιβάτες. Τότε ένα φορτηγό έπεσε πάνω στο λεωφορείο και τους επιβάτες» διευκρίνισε η ίδια πηγή.

«Πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο πυροβόλησαν εναντίον του οδηγού και τον εξουδετέρωσαν» κατέληγε η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η ισραηλινή Αστυνομία λέει ότι δεκάδες μέλη της έσπευσαν στο σημείο, αντιμετωπίζει το περιστατικό ως «τρομοκρατική επίθεση», ενώ ο οδηγός του φορτηγού πυροβολήθηκε και «εξουδετερώθηκε», σύμφωνα με τους Times of Israel.

Η κάμερα του MEGA βρέθηκε στο σημείο και μας μεταφέρει τις σοκαριστικές εικόνες

«Στις 10:08 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) ενημερωθήκαμε (…) ότι ένα φορτηγό έπεσε σε στάση λεωφορείου στη λεωφόρο Αχαρόν Γιαρίβ στην Ραμάτ Χασαρόν. Οι υπηρεσίες του κέντρου άμεσης βοήθειας παρέχουν αυτή τη στιγμή φροντίδα σε δεκάδες θύματα επιτόπου» επεσήμανε νωρίτερα η Magen David Adom, η υπηρεσία ασθενοφόρων του Ισραήλ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή έξι τραυματίες που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής.

Στις εικόνες που μεταδίδει το MEGA φαίνονται πολλά ασθενοφόρα γύρω από το φορτηγό πλατφόρμα, η καμπίνα του οδηγού του οποίου έχει υποστεί ζημιές λόγω της πρόσκρουσης, καθώς και μεγάλη δύναμη της αστυνομίας και τουλάχιστον ένα ελικόπτερο.

Η περιοχή Γκλιλότ βρίσκεται κοντά στη Χερζλίγια και είναι η έδρα των κεντρικών γραφείων της Μοσάντ, όπως και τμημάτων πληροφοριών του ισραηλινού στρατού, ανάμεσά τους της διαβόητης Unit 8200.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το Ισραήλ οργανώνει σήμερα τελετές για την πρώτη εβραϊκή επέτειο από την 7η Οκτωβρίου 2023, ημέρα κατά την οποία η Χαμάς εξαπέλυσε πρωτοφανή επίθεση εναντίον του ισραηλινού εδάφους η οποία αποτέλεσε το έναυσμα για τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.