Ο Πέκο Μπανάια πήρε μια δύσκολη νίκη στη βρεγμένη πίστα Chang και μείωσε τη διαφορά στη βαθμολογία.

Οι καιρικές συνθήκες την Κυριακή στο Μπουριράμ της Ταϊλάνδης άλλαξαν με αρκετή βροχή να αλλάζει τα πλάνα των ομάδων. Στις βρόχινες συνθήκες οι δύο διεκδικητές του τίτλου ήταν και πάλι οι πρωταγωνιστές με τον Πέκο Μπανάια αυτήν τη φορά να παίρνει μια δύσκολη νίκη και τον Χόρχε Μαρτίν να τερματίζει δεύτερος.

Ο Μπανάια από την αρχή έδειξε ότι έχει καλό ρυθμό, παρότι έμεινε στη 2η θέση. Ένα λάθος του Μαρτίν όμως τον έφερε στην κορυφή και μάλιστα με διαφορά μεγαλύτερη του ενός δευτερολέπτου από το δεύτερο Μαρκ Μάρκεθ. Ο Ισπανός της Gresini ήταν πολύ επιθετικός και απείλησε τον Μπανάια για την πρώτη θέση.

Ένα λάθος όμως τον έριξε στην άσφαλτο και οι τελευταίοι 12 γύροι ήταν απλά διαδικαστικού χαρακτήρα. Ο Μπανάια πήρε τη νίκη με τον Μαρτίν δεύτερο. Η διαφορά πλέον μειώθηκε στους 17 βαθμούς με δύο γύρους να απομένουν σε Μαλαισία και Βαλένθια. Η ομάδα Ducati Lenovo Team εξασφάλισε το πρωτάθλημα ομάδων 2024.

Μεγάλη μάχη είχαμε για την 3η θέση μεταξύ των αναβατών της KTM. Στο τέλος, ο Πέδρο Ακόστα ήταν εκείνος που επικράτησε περνώντας τον Τζακ Μίλερ, ενώ ο Αυστραλός έχασε και την 4η θέση στο τέλος από τον Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο. Την εξάδα έκλεισε ο Μπραντ Μπίντερ με την KTM.

Στη δεκάδα βρέθηκαν επίσης οι Βινιάλες, Ζάρκο, Εσπαργκαρό και Άλεξ Μάρκεθ. Πτώσεις σημείωσαν οι Μορμπιντέλι, Ρινς, Κουαρταραρό, Φερνάντεζ, Μπαστιανίνι και Σαβαντόρι.

Επόμενος αγώνας σε μία εβδομάδα (1-3 Νοεμβρίου) στην Σεπάνγκ της Μαλαισίας.

Αποτελέσματα Αγώνα

Βαθμολογία Πρωταθλήματος