Με καμάρι και υπερηφάνεια παρήλασαν σήμερα οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων από τη σημαιοστολισμένη οδό Τσιμισκή στο πλαίσιο των εορτασμών της 28ης Οκτωβρίου.

Οι νέοι και οι νέες ενθουσίασαν με τη διέλευσή τους το πλήθος που χειροκροτούσε, ανεμίζοντας ελληνικές σημαίες.

Μαθητές και μαθήτριες από 21 σχολεία της πόλης με συγχρονισμένο βηματισμό τίμησαν τη θυσία των Ελλήνων πεσόντων υπό τους ήχους των εμβατηρίων από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η παρέλαση ξεκίνησε από το ύψος της Διαγωνίου και ολοκληρώθηκε στην οδό Ίωνος Δραγούμη.

Στην εξέδρα των επισήμων, η οποία στήθηκε στη συμβολή της Τσιμσκή με την Αριστοτέλους, βρέθηκαν ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για τη Μακεδονία και τη Θράκη, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Κώστας Γιουτίκας, η αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύρης Μελίνα Δερμεντζοπούλου, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Θρασκιά και άλλοι επίσημοι.

Αμέσως μετά από την παρέλαση, οι επίσημοι προσκεκλημένοι έκαναν δηλώσεις.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας Θράκης), Κώστας Γκιουλέκας ανέφερε:

«Χρόνια πολλά. Καμαρώσαμε τα παιδιά μας, καμαρώσαμε την αυριανή Ελλάδα. Μια Ελλάδα που θα είναι πολύ καλύτερη από την δική μας. Δική μας ευθύνη είναι να τους παραδώσουμε μια πατρίδα καλύτερη, πιο δυνατή, για να μπορέσουνε να χτίσουνε σε πολύ γερά θεμέλια της ζωή τους. Συγχαρητήρια στα παιδιά που τα καμαρώσαμε πραγματικά για την λεβεντιά τους. Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς, στα σχολεία και στους γονείς τους. Να τα χαίρονται και να είναι πάντα καλά και να τα καμαρώνουν».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης τόνισε:

«Η Θεσσαλονίκη σήμερα γέμισε χαμόγελα, ωραία μάτια και λαμπερούς ορίζοντες από τα παιδιά μας. Οφείλουμε να δουλέψουμε σκληρά όλοι για αυτά τα παιδιά, γιατί αυτά τα παιδιά είναι η αυριανή, ισχυρή Ελλάδα. Αυτά τα παιδιά, είναι μεγάλη και όμορφη Θεσσαλονίκη», ευχαριστώντας αμέσως μετά τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς και τονίζοντας ότι «μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι».

Επιπλέον, ο αντιπεριφερειάρχης ΜΕ Θεσσαλονίκης, Κώστας Γιουτίκας είπε πως:

«Οι μαθήτριες και οι μαθητές σήμερα κατάφεραν να μας συγκινήσουν και να μας κάνουν να αισθανθούμε αισιόδοξοι. Παρέλασαν με υπερηφάνεια αλλά και αυτοπεποίθηση και απέδειξαν ότι παρόλα όσα συμβαίνουν, η νέα γενιά κρατάει γερά. Εμείς εμπιστευόμαστε τους νέους ανθρώπους. Χρέος μας όμως είναι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να καταφέρουν οι νέοι μα δημιουργήσουν στον τόπο μας και να τον πάνε πιο μπροστά».

«Ο Διονύσης Σαββόπουλος τραγουδά ‘’πώς να κρυφτείς από τα παιδιά έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα’’ και νομίζω πως σήμερα, μέσα από τη μαθητική παρέλαση είδαμε ότι τα παιδιά γνωρίζουν και για την πατρίδα και για την πίστη και μέσα από αυτόν τον τόσο παραδοσιακό τρόπο διαδηλώνουν την αγάπη τους προς την Ελλάδα μας, προς την Μακεδονία μας, την αγάπη τους προς τους ήρωες αυτού του τόπου», σημείωσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος.