Συναγερμός σήμανε περίπου στις 3:30 το πρωί της Κυριακής, μετά από την ενημέρωση του ΕΚΑΒ για λιποθυμία 14 ατόμων σε ξενοδοχείο που βρίσκεται στο Λιμνοχώρι Φλώρινας, λόγω προβλημάτων που προκάλεσε ατελής καύση στη θέρμανση, με πιθανότερο σενάριο της εισπνοής μονοξειδίου του άνθρακα από διαρροή στο λέβητα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του kozanimedia οι πελάτες του ξενοδοχείου με τα σοβαρότερα προβλήματα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο Φλώρινας, αλλά και σε άλλα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας, με ασθενοφόρα από το ΕΚΑΒ Φλώρινας, Πτολεμαϊδας και Κοζάνης.

Πιο συγκεκριμένα, ένας άνδρας 55 ετών, με πιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, 4 στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας και 9 άτομα στο νοσοκομείο της Φλώρινας. Στον χώρο του ξενοδοχείο βρέθηκαν και 4 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 55χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας όπου διασωληνώθηκε, ενώ στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο της Κοζάνης, όπου νοσηλεύεται στη ΜΕΘ. Είχε πάει για τριήμερο στην περιοχή της Φλώρινας και διέμενε στο ίδιο ξενοδοχείο με τους υπόλοιπους επισκέπτες, ενώ σε καλή κατάσταση νοσηλεύονται για προληπτικούς λόγους αλλά τέσσερα άτομα. Οι υπόλοιποι παραμένουν στο Νοσοκομείο της Φλώρινας. Σύμφωνα με το ΕΚΕΠΥ Βορείου Ελλάδος οι ηλικίες όλων των ατόμων που νοσηλεύονται από το περιστατικό στο Λιμνοχώρι είναι άνω των 25 ετών.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του μόλις πριν από έναν μήνα, έχει συλληφθεί.

Στο Λιμνοχώρι Φλώρινας το θερμόμετρο έδειχνε το βράδυ 3 βαθμούς Κελσίου και οι ένοικοι άναψαν τη θέρμανση, με αποτέλεσμα να υπάρξει διαρροή στον λέβητα.

Η ενημέρωση από τον Διοικητή 4ης ΥΠΕ Δ. Τσαλικάκη

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από Διοικητή 4ης ΥΠΕ Δημήτρη Τσαλικάκη, τα 9 άτομα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Φλώρινας θα πάρουν σε λίγη ώρα εξιτήριο. Επίσης απο τα 5 άτομα που μεταφέρθηκαν στην Πτολεμαΐδα οι 4 βρίσκονται στην βραχεία νοσηλεία και θα βγουν σε λίγο απο το Νοσοκομείο, ενώ το ένα άτομο που διακομίσθηκε νοσηλεύεται στη ΜΕΘ της Κοζάνης.

Ο 53χρονος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου συνελήφθη για παράβαση του ποινικού κώδικα περί σωματικής βλάβης και σωματικής βλάβης απο αμέλεια, ενώ την προανάκριση για τα ακριβή αίτια της διαρροής έχει αναλάβει το Α.Τ Αμυνταίου.

Σημειώνεται ότι το ξενοδοχείο όπου σημειώθηκε η διαρροή είχε εγκαινιαστεί μόλις πριν απο ένα μήνα.

Με πληροφορίες από kozanimedia και ΕΡΤ