Σήμερα, Κυριακή 27 Οκτωβρίου, εφαρμόζονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα λόγω της διεξαγωγής της 4ης Μαραθώνιας Λαμπαδηδρομίας με στόχο τη διάδοση της ιδέας της Δωρεάς Οργάνων και της Μεταμόσχευσης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «ΙΑΣΩΝ 23».

Η Τροχαία έχει προγραμματίσει σταδιακές, τμηματικές και προσωρινές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων στους δρόμους από τους οποίους θα περάσει η λαμπαδηδρομία.

Οι διακοπές θα ισχύουν από τις 08:00 π.μ. έως τις 02:00 μ.μ., επηρεάζοντας κυρίως τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας στην κατεύθυνση προς Μαραθώνα.

Διαδρομή της Λαμπαδηδρομίας.Η λαμπαδηδρομία ξεκινά από το Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο) και ακολουθεί την εξής διαδρομή:

Ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Στάδιο Μαραθώνα.

Οδηγίες προς τους οδηγούς.Η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την κίνησή τους στις παραπάνω οδούς και λεωφόρους. Οι οδηγοί καλούνται να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρχών και να επιλέγουν εναλλακτικές διαδρομές, όπου αυτό είναι δυνατό, για την αποφυγή ταλαιπωρίας.

Οι προσωρινές ρυθμίσεις αναμένεται να αποκατασταθούν μετά τις 2 το μεσημέρι, μόλις ολοκληρωθεί η λαμπαδηδρομία.

Η διοργάνωση της 4ης Μαραθώνιας Λαμπαδηδρομίας στοχεύει να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη σημασία της δωρεάς οργάνων, προωθώντας παράλληλα την ευγενή ιδέα της προσφοράς και αλληλεγγύης.