Για τα UFO, το μεγάλο λάθος κατά τη διάρκεια της προεδρίας του και για τις απόπειρες δολοφονίας του μίλησε ο Ντόναλντ Τραμπ στο podcast του Τζο Ρόγκαν, ο οποίος μέχρι πρόσφατα αρνούνταν να του πάρει συνέντευξη στην εκπομπή του.

Κατά τη διάρκειά του στο «The Joe Rogan Experience» ο πρώην πρόεδρος αποκάλυψε ότι αισθάνθηκε πως έκανε «κακές επιλογές» συζητώντας για τους προηγούμενους διορισμούς στο υπουργικό του συμβούλιο. Απέδωσε, επίσης την «επιτυχία» της προεδρίας του στις δικές του αποφάσεις κατά την επιλογή των αξιωματούχων που θα υπηρετούσαν στην κυβέρνησή του.

«Το μοναδικό λάθος… Θα λέω ότι πάντα καταλήγει στην ίδια απάντηση, το μεγαλύτερο λάθος που έκαναν… Επέλεξα κάποιους ανθρώπους που δεν έπρεπε να είχα επιλέξει» είπε.

Ο Ρόγκαν απάντησε στη συνέχεια ρωτώντας αν αναφερόταν σε «νεοσυντηρητικούς», με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων να απαντά: «Ναι, νεοσυντηρητικούς, ή κακούς ανθρώπους ή άπιστους ανθρώπους».

Μάλιστα, δεν συγκρατήθηκε και κατονόμασε συγκεκριμένα τον Τζον Κέλι, τον μακροβιότερο προσωπάρχη του Λευκού Οίκου και τον Τζον Μπόλτον, τον σύμβουλό του σε θέματα εθνικής ασφάλειας.

Τόσο ο Κέλι όσο και ο Μπόλτον έχουν γίνει ιδιαίτερα επικριτικοί απέναντι στον πρώην πρόεδρο. Ο Κέλι μόλις πρόσφατα αναφέρθηκε να στέκεται στους ισχυρισμούς ότι ο Τραμπ ήταν θαυμαστής του Αδόλφου Χίτλερ και προειδοποίησε ότι «θα κυβερνούσε σαν δικτάτορας αν του επιτρεπόταν».

Ο Κέλι υπηρέτησε στο επιτελείο του Τραμπ από το 2017 έως το 2019 και αποκάλυψε στους New York Times τους ισχυρισμούς του ότι ο πρώην πρόεδρος είναι ο «ορισμός του φασίστα» χωρίς να κατανοεί την αμερικανική ιστορία ή το Σύνταγμα.

Ισχυρίστηκε ότι ο Τραμπ φέρεται να είπε ότι «ο Χίτλερ έκανε κάποια καλά πράγματα», επαινώντας τον ναζιστή δικτάτορα επειδή «ανοικοδόμησε την οικονομία» και ότι ήθελε το επίπεδο πίστης που είχαν οι Γερμανοί στρατηγοί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Μπόλτον δήλωσε στην Daily Beast ότι «ο Τραμπ είναι πολύ ηλίθιος για να είναι πραγματικός φασίστας» και ότι η συμπεριφορά του πρώην προέδρου «από μόνη της είναι αρκετά ανησυχητική». «Για να είσαι φασίστας, πρέπει να έχεις φιλοσοφία. Ο Τραμπ δεν είναι ικανός για κάτι τέτοιο», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ παρομοίασε τον Κέλι με «νταή» στο podcast του Ρόγκαν, λέγοντας: «Διαβάζετε γι’ αυτούς λίγο σήμερα, έναν τύπο σαν τον Κέλι, που ήταν νταής. Ένας νταής, αλλά ένα αδύναμο άτομο… Είναι κακός… Ο Μπόλτον ήταν ένας ηλίθιος».

Ο Ρόγκαν πίεσε επίσης τον πρώην πρόεδρο για τους ισχυρισμούς ότι του έκλεψαν τις εκλογές του 2020 και τον ρώτησε: «Θέλω να μιλήσω για το 2020 γιατί είπατε ξανά και ξανά ότι σας έκλεψαν το 2020. Πώς πιστεύετε ότι σας έκλεψαν;». «Εκείνες οι εκλογές ήταν τόσο απατηλές, ήταν οι πιο απατηλές εκλογές». απάντησε ο Τραμπ.

Όταν του ζητήθηκε να δώσει παραδείγματα, συνέχισε: «Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε, ας ξεκινήσουμε από την κορυφή και τα εύκολα. Υποτίθεται ότι έπρεπε να πάρουν νομοθετική έγκριση για να κάνουν τα πράγματα που έκαναν και δεν την πήραν σε πολλές περιπτώσεις, δεν την πήραν», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ ρωτήθηκε στη συνέχεια για ποια πράγματα χρειαζόταν η νομοθετική έγκριση στην οποία αναφερόταν και απάντησε: «Οτιδήποτε… Όπως για την παράταση της ψηφοφορίας, για την ψηφοφορία νωρίτερα. Όλα αυτά τα διαφορετικά πράγματα. Σύμφωνα με τον νόμο, έπρεπε να πάρουν νομοθετικές εγκρίσεις».

Ωστόσο, το ανάλαφρο, φιλικό podcast γύρισε γρήγορα και πάλι. Ο Ρόγκαν ρώτησε αν ο πρώην πρόεδρος είχε λάβει εμπιστευτικές πληροφορίες σχετικά με την ύπαρξη εξωγήινων. Στην οποία απάντησε: «Μου είπαν πολλά».

Αφού ο Ρόγκαν πίεσε περισσότερο, ο Τραμπ είπε ότι «με βάση τον Χάντερ Μπάιντεν, μπορώ να πω ό,τι διάολο θέλω» και συνέχισε λέγοντας ότι είχε μιλήσει με πολύ «λογικούς» πιλότους, οι οποίοι ανέφεραν ότι είδαν «πολύ παράξενα πράγματα» στον ουρανό. «Δεν υπάρχει λόγο να μην πιστεύει κανείς ότι δεν υπάρχει ζωή στον Άρη και σε όλους αυτούς του πλανήτες», είπε ο Τραμπ, με τον Ρόγκαν να σπεύσει να του επισημάνει ότι ο Άρης έχει εξερευνηθεί εκτενώς και πιθανότατα δεν φιλοξενεί ζωή.

Στη συνέχεια ο Ρόγκαν επεσήμανε την έλλειψη αποδείξεων και έφερε στο προσκήνιο τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν σχετικά με τα drones που «αιωρούνται πάνω από πολεμικά πλοία, ότι αυτά είναι κινεζικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ότι δεν είναι UFO». «Θα μπορούσαν επίσης να είναι», απάντησε.

«Δείχνω πιο σκληρός με το σημάδι από την απόπειρα δολοφονίας»

Το τρίωρο podcast, το οποίο καθυστέρησε κατά αρκετές ώρες την άφιξη του Τραμπ σε συγκέντρωση στο Μίσιγκαν, έμεινε σε μια φιλική συζήτηση για το σημάδι που του άφησε η απόπειρα δολοφονίας του Τόμας Μάθιου Κουκς στις 13 Ιουλίου.

Αναφέρθηκε σε ένα «μικροσκοπικό σημάδι» στο αυτί του, όπου τον πυροβόλησαν. «Έκανε τικ ακριβώς εκεί», πρόσθεσε. «Θεραπεύτηκε πολύ καλά», απάντησε ο Ρόγκαν. «Δεν είναι σαν μερικούς από τους παλαιστές κάποιους από τους μαχητές του UFC», πρόσθεσε ο Τραμπ. «Αλλά με κάνει πιο σκληρό τύπο».

Το 2022, ο Ρόγκαν ήταν ανένδοτος ότι ο Τραμπ δεν θα εμφανιζόταν ποτέ στο «The Joe Rogan Experience» επειδή δεν ήθελε να βοηθήσει την εκστρατεία του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Απέρριψε πολλαπλές προτάσεις για να φιλοξενήσει τον Τραμπ στην εκπομπή και δήλωσε: «Δεν είμαι υποστηρικτής του Τραμπ με κανέναν τρόπο ή μορφή. Είχα την ευκαιρία να τον έχω στην εκπομπή μου περισσότερες από μία φορές – είπα όχι, κάθε φορά… Δεν θέλω να τον βοηθήσω. Δεν ενδιαφέρομαι να τον βοηθήσω». Ο Ρόγκαν είχε μάλιστα αναφερθεί στον πρώην πρόεδρο ως «απειλή για τη δημοκρατία».

Ωστόσο, όταν ήρθε αντιμέτωπος με αντιδράσεις καθώς φαινομενικά υποστήριξε τον RFK Jr έναντι του Τραμπ, o Ρόγκαν αναγκάστηκε να πάρει πίσω τα σχόλιά του, επιμένοντας ότι δεν υποστήριζε τον Κένεντι.

«Δεν υπάρχει ίσως κανείς στην ιστορία που να έχω δει να δέχεται επίθεση με τον τρόπο που σας επιτέθηκαν και με τον τρόπο που το έκαναν τόσο συντονισμένα και συστηματικά», είπε ο Ρόγκαν στον Τραμπ. «Έχετε πει πολλές άγριες μαλ@@@».

Το podcast του Τζο Ρόγκαν έχει επικριθεί για διάδοση θεωριών συνωμοσίας και παραπληροφόρησης για την υγεία. Στον απόηχο της πανδημίας κορωνοϊού, προώθησε αναξιόπιστες θεραπείες για τον κορωνοϊό και χρησιμοποίησε ψευδείς ισχυρισμούς κατά των εμβολίων για να αποτρέψει τους ανθρώπους από τον εμβολιασμό.

Η εκστρατεία της Κάμαλα Χάρις φέρεται να βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με την ομάδα του Ρόγκαν για μια συνέντευξη στο podcast του, αλλά τελικά ανακοινώθηκε ότι δεν θα εμφανιστεί «λόγω του προγραμματισμού αυτής της περιόδου της εκστρατείας».