Έχει θυμώσει με την γυναίκα του επειδή θέλει να είναι παραδοσιακή σύζυγος και να μην δουλεύει – «Δεν μου αρέσει καθόλου το μοτίβο της τεμπέλας νοικοκυράς»

«Η κοπέλα μου, μου είπε ότι θέλει να είναι παραδοσιακή γυναίκα αλλά εμένα δεν μου αρέσει καθόλου το μοτίβο της τεμπέλας νοικοκυράς». Φωτογραφία: Unsplash

Ένα βίντεο στο TikTok, που μιλούσε για τις παραδοσιακές νοικοκυρές, δημιούργησε προβληματισμό σ’ έναν άνδρα σχετικά με το μέλλον της σχέσης του με την επί δύο χρόνια σύντροφό του.

Για την ακρίβεια, ο άνδρας τρομοκρατήθηκε όταν η κοπέλα του είπε ότι θα ήθελε να είναι νοικοκυρά και να της καλύπτει εκείνος τα έξοδα – παρόλο που δεν έχουν παιδιά.

Ο άνδρας είπε πως, όταν πρωτογνωρίστηκαν, εκείνος είχε μόλις αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο, ενώ η κοπέλα του τότε ξεκινούσε.

Πλήρωνε τα πάντα εκείνος, μια και η κοπέλα δεν είχε καμία πηγή εισοδήματος, ενώ την πήγαινε και παντού με το αυτοκίνητο, δεδομένου ότι εκείνη δεν είχε δικό της.

Της αγόραζε δώρα επειδή ήθελε  να την κάνει να χαμογελάει. «Πριν από λίγες εβδομάδες, αγόρασε τελικά αυτοκίνητο, χάρη στον θείο και τους γονείς της», εξηγεί ο άνδρας στο κοινωνικό δίκτυο Reddit.

«Ενθουσιάστηκα και της είπα ότι είναι υπέροχο που θα μπορεί να μετακινείται μόνη της και δεν θα χρειάζεται να χαλάω τόση βενζίνη».

«Τότε όμως εκείνη είπε πως όχι και πρόσθεσε πως, θα εξακολουθώ να την πηγαινοφέρνω εγώ, επειδή δεν θέλει να σπαταλάει εκείνη».

«Της απάντησα ότι αυτό ακούγεται σαν αναισθησία και ουσιαστικά, μου είπε πως δεν θα έχω πρόβλημα αφού το εισόδημά μου είναι μια χαρά».

«Αυτό με απώθησε, όμως το προσπέρασα και δεν έκανα ξανά αναφορά στο θέμα».

Η συζήτηση με την γυναίκα του για τα οικονομικά που τον εκνεύρισε

Ο άνδρας πληροφορεί πως, με αφορμή ένα βίντεο για τις παραδοσιακές νοικοκυρές στο TikTok, το οποίο του έστειλε η κοπέλα, προέκυψε μια κουβέντα για τα οικονομικά.

Εκείνος, της απάντησε ότι αυτός ο τρόπος ζωής, δεν είναι ρεαλιστικός για τους περισσότερους ανθρώπους και θύμωσε με την απάντηση της κοπέλας που του είπε:

«Οι γυναίκες παντρεύονται τους λάθος άνδρες». «Τότε, συμπλήρωσε πως, αν δεν έχω πρόθεση να της πληρώνω όλους τους λογαριασμούς και να την αφήνω να μην δουλεύει – ακόμη και χωρίς παιδιά, τότε δεν βλέπει πολύ καλά το μέλλον μας», πληροφορεί ο άνδρας.

«Πάντα ήμουν υπέρ του να μένουν τα ζευγάρια στο σπίτι για να φροντίζουν τα παιδιά τους».

«Πιστεύω ότι είναι πολύ όμορφο να προσέχεις τα παιδιά σου, όμως δεν με ελκύει το μοτίβο της τεμπέλας που απλά κάθεται στο σπίτι».

Ο άνδρας, στην ανάρτησή του έγραψε ότι η κοπέλα του τον κατηγόρησε πως είναι από εκείνους που πληρώνουν μισά – μισά και ισχυρίστηκε πως, οι γυναίκες δεν θα πρέπει να πληρώνουν τίποτα.

Μετά τη συζήτηση, ο άνδρας ένιωθε πληγωμένος, ταπεινωμένος, ότι τον εκμεταλλεύτηκε. Ένιωσε ότι τον βλέπει σαν πορτοφόλι για να έχει μια άνετη ζωή, και όχι σαν κάποια που θέλει να τον βλέπει χαρούμενο και να πετυχαίνει.

Ο άνδρας εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση, ενώ παράλληλα δουλεύει και στον τομέα που σπούδασε.

«Η μητέρα της κοπέλας ωστόσο, την παροτρύνει να βρει κάποιον πλουσιότερο».

Ο άνδρας, είπε ότι ζήτησε στην κοπέλα του συγγνώμη για τον καβγά, ωστόσο από τότε δεν έχουν συζητήσει ξανά σοβαρά.

«Θέλω σύντροφο, όχι παιδί να φροντίζω», είπε χαρακτηριστικά ο άνδρας.

«Δεν θέλω να είμαι με κάποια που θεωρεί τις σχέσεις ως μια επιφανειακή συναλλαγή».

Οι αναγνώστες της ανάρτησης συμφώνησαν με το σκεπτικό του άνδρα, τον διαβεβαίωσαν ότι δεν είναι παράλογος, ενώ τον συμβούλευσαν να χωρίσει από τη συγκεκριμένη γυναίκα.

Ένας αναγνώστης, τη χαρακτήρισε «προικοθήρα», ενώ κάποιος άλλος τον προειδοποίησε ότι πρέπει να λήξει τη σχέση πριν τον «παγιδεύσει» με κανένα παιδί.

Ένας τρίτος είπε ότι η κοπέλα του ψάχνει να βρει «sugar daddy», και όχι έναν παραδοσιακό άνδρα. Δεν έχει σκοπό να συνεισφέρει και πολλά.

«Άσ’ την να πάει να βρει έναν πλουσιότερο και καλύτερο», τον παρότρυνε ένας άλλος.

«Σκέψου τα δύο χρόνια που σπατάλησες μαζί της σαν επένδυση στο ότι έμαθες πως να διαλέξεις μια σωστή σύντροφο για το μέλλον, στο να αναγνωρίζεις από νωρίς τα προειδοποιητικά σημάδια και να μην παραμένεις σε σχέσεις με ακατάλληλες συντρόφους».

Μια παραδοσιακή σύζυγος, είναι μια γυναίκα που επιλέγει να αναλάβει έναν εξαιρετικά παραδοσιακό ρόλο στο γάμο, που σημαίνει ότι φτιάχνει το δείπνο και φαίνεται όμορφη, ενώ ο σύζυγός της πηγαίνει στη δουλειά.

Η τάση αυτή εμπνέεται από την ιδέα μιας νοικοκυράς της δεκαετίας του 1950.

Πολλές «παραδοσιακές σύζυγοι» επιλέγουν να ντύνονται με το στιλ των ρούχων που ήταν δημοφιλή αυτήν την περίοδο (σκεφτείτε φλοράλ φορέματα και φθαρμένες μάλλινες ζακέτες).

Επιπλέον, οι αξίες που θεωρούνται σημαντικές για τις παραδοσιακές συζύγους είναι παρόμοιες με τις αυστηρές χριστιανικές αξίες.

Οι παραδοσιακές γυναίκες θεωρούσαν ότι δεν εξαναγκάστηκαν σε αυτόν τον τρόπο ζωής και ότι ήταν ο σκοπός τους να είναι νοικοκυρές.

Η τάση, η οποία έχει συγκεντρώσει την προσοχή στις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Tipra Οι Kinktok και Instagram, εκθειάζουν μία εποχή που πέρασε με λίγη αναγνώριση των οικονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες και οι μητέρες σήμερα.