Την ιδιαίτερη σχέση του με τον Άγιο Δημήτριο, πολιούχο της Θεσσαλονίκης και τις εντυπώσεις του από την πόλη και το ποίμνιο που διακονεί, μεταφέρει στο πρώτο του Podcast, το οποίο παραχώρησε στη Voria, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Φιλόθεος. 

Έναν χρόνο μετά την ενθρόνησή του ο κ. Φιλόθεος χοροστατεί στις εκδηλώσεις για τον τριήμερο εορτασμό -του πολιούχου, της απελευθέρωσης και της επετείου του ΟΧΙ- «με μία ιδιαίτερη ευθύνη κι ένα καρδιοχτύπι».

Αναφέρει πως το μήνυμα αυτού του εορτασμού είναι εκείνο της ελευθερίας, το οποίο υπηρέτησαν τόσο ο Άγιος Δημήτριος όσο και οι άνθρωποι που αγωνίστηκαν για να ελευθερωθεί η Θεσσαλονίκη το 1912, αλλά και η Ελλάδα τα δύσκολα χρόνια της Κατοχής.

Μιλάει επίσης για το πώς εισπράττει το συλλογικό αίσθημα της πόλης απέναντι στις καθυστερήσεις στα μεγάλα έργα, απαντά στο τι είναι συντήρηση και τι πρόοδος για την εκκλησία -παρότι δεν του αρέσουν καθόλου οι ταμπέλες- και αν αυτή φοβάται την τεχνολογική πρόοδο, καθώς και αν και πώς μπορεί να ακολουθήσει την εκκοσμίκευση του κράτους και της κοινωνίας. 

Η παραβατικότητα των ανηλίκων και η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία, οι ακραίες φωνές από μερίδα ιεραρχών σε σύγχρονα ζητήματα και ο ένας χρόνος στην πόλη αποτελούν επίσης μέρος αυτής της ενδιαφέρουσας συζήτησης.  

Ακούστε τον…