Είναι κομμάτια αυτοσυγκράτησης, αυτοκυριαρχίας, πειθαρχίας, προσήλωσης στον στόχο. 

Μπορεί το Σουφλί 2018 να μην κατέβασε ομάδα φέτος στη Γ’ Εθνική Γυναικών, όμως η δουλειά που έγινε όλα αυτά τα χρόνια φαίνεται πως… έπιασε τόπο. Αυτό καθώς 6 κορίτσια που φορούσαν τη φανέλα πήραν μεταγραφή στον ΠΑΟΚ, στην Δόξα 2016 και στις Σειρήνες Γρεβενών.

Είναι κομμάτια όπου θυσιάζεις τις ανέσεις σου και τα στάνταρ σου, για να πας παρακάτω. Θυσιάζεις παρέες, ξενύχτια, καλοπέραση και τα αντικαθιστάς με ατελείωτα χιλιόμετρα για προπονήσεις, ότι ώρα και να σου πούνε, με βροχή, με ζέστη, με κρύο, για να πας εν συνεχεία σε νερά άγνωστα, που δεν θα ξέρεις αν τελικά θα μπορέσεις να κολυμπήσεις, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι και να μην ξέρεις, θα μάθεις να κολυμπάς.

Αναλυτικά:

Δερβεντλή Γεωργία – ΠΑΟΚ Θεσ/νικης Κ17
Μαμούτογλου Νίκη – Σειρήνες Γρεβενών Β’ Εθνική
Βελικτσή Μαριάννα – Σειρήνες Γρεβενών Β’ Εθνική
Οικονομοπούλου Ελένη – Δόξα 2016 (Α’ Εθνική) Κ17
Οικονομοπούλου Αναστασία – Δόξα 2016 (Α’ Εθνική) Κ17
Μαργιώτη Μαρκέλλα – Δόξα 2016 (Α’ Εθνική) Κ17

Μάλιστα ο περήφανος κόουτς, πλέον της ανδρικής ομάδας του Έβρου Σουφλίου, Γιώργος Πετκίδης, γράφει τα εξής:

«Στον αθλητισμό λένε, η επιτυχία είναι το 1% ή αλλιώς η κορυφή ενός παγόβουνου. Το 99%, αυτό δηλαδή που δεν φαίνεται, είναι τα κομμάτια ενός παζλ που προσπαθείς καθημερινά να κολλήσεις, επί πολλά χρόνια, για να φτάσεις στην όμορφη ζωγραφιά και εικόνα που απεικονίζει.

Γιατί μόνο έτσι θα εξελιχθείς, μόνο έτσι θα προοδεύσεις, μόνο έτσι θα φτάνεις βήμα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία. Που κάθε φορά θα είναι και διαφορετική. Μόνο έτσι θα κάνεις αυτό που αγαπάς να παίρνει αξία και ουσία. Μόνο πάθος και αγάπη γι’ αυτό που κάνεις δεν αρκούν. Θέλει να θυσιάσεις εσένα για εσένα.

Και όταν έρθει αυτό το 1%, πρέπει να το χαρούμε μέχρι το επόμενο!! Και εγώ χαίρομαι πολύ και είμαι υπερήφανος γι’ αυτά τα κορίτσια, αλλά και για τα άλλα που ενώ τελείωσε η γυναικεία ομάδα, αυτά συνέχισαν».

Αξίζει φυσικά να σημειωθεί πως και τα υπόλοιπα κορίτσια που έπαιζαν στο Σουφλί συνεχίζουν να αγωνίζονται σε άλλες ομάδες του Έβρου.