Εκρήξεις κοντά στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης, εκτρέπονται οι πτήσεις – Επιβεβαίωσαν την επίθεση οι IDF –  Νετανιάχου και Γκάλαντ στο υπουργείο άμυνας – στο κέντρο ελέγχου επιχειρήσεων στο Τελ Αβίβ

Εκρήξεις ακούστηκαν στην Τεχεράνη και στην κοντινή πόλη Καράτζ τα ξημερώματα του Σαββάτου, με το Ισραήλ να ανακοινώνει πως ξεκίνησε την επίθεση αντιποίνων στο Ιράν.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο Στρατιωτικό Ραδιόφωνο ότι το Ισραήλ άρχισε να πλήττει στόχους σε όλο το Ιράν, ενώ και οι IDF έβγαλαν ανακοίνωση.
«Οι Ισραηλινοί Στρατοί επιτίθενται επί του παρόντος σε ακριβείς στόχους στο Ιράν», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ισραηλινού Στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι σε δήλωση. “Αυτό είναι ως απάντηση στις επίμονες επιθέσεις του ιρανικού καθεστώτος στο κράτος του Ισραήλ.” Ο Ισραηλινός Στρατός είναι πλήρως προετοιμασμένος για επίθεση και άμυνα.
דובר צה”ל, תת-אלוף דניאל הגרי: צה”ל תוקף כעת באופן מדויק מטרות צבאיות באיראן. זאת בתגובה להתקפות המתמשכות של המשטר באיראן לעבר מדינת ישראל בחודשים האחרונים, ובהתאם להנחיית הדרג המדיני. צה”ל ערוך באופן מלא בהתקפה ובהגנה. אנחנו עוקבים אחר ההתפתחויות מאיראן ושלוחיה באזור.אנחנו… pic.twitter.com/bZqpwGyVbl— איתי בלומנטל 🇮🇱 Itay Blumental (@ItayBlumental) October 25, 2024
Κλείσιμο
Νετανιάχου και Γκάλαντ στο υπουργείο άμυνας – στο κέντρο ελέγχου επιχειρήσεων στο Τελ Αβίβ.
Εκρήξεις ακούστηκαν και πάνω από το αεροδρόμιο της Τεχεράνης, με αποτέλεσμα οι πτήσεις να εκτρέπονται. Την ίδια ώρα μαχητικά πετούσαν πάνω από το βορειοανατολικό Ιράν, στα σύνορα Ιράκ-Ιράν.
BREAKING:First video of the Israeli fighter jets that are bombing Islamic Regime in Iran targets right now. pic.twitter.com/IHyWeZpRmJ— Visegrád 24 (@visegrad24) October 25, 2024
BREAKING: Flights flying near Tehran are diverting amid reports of explosions heard in the city pic.twitter.com/uviHGgiInu— Faytuks News (@Faytuks) October 25, 2024
Σύμφωνα με αναφορές τα χτυπήματα είναι στο αρχηγείο των Φρουρών της Επανάστασης, το οποίο βρίσκεται στα δυτικά της Τεχεράνης. Έχουν χτυπήθεί και στρατόπεδα και κέντρα εκπαίδευσης.

Υπάρχουν πληροφορίες πως το Ιράν έχει δώσει εντολή απογείωσης στα μαχητικά του και σύμφωνα με τοπικά μέσα τουλάχιστον πέντε έχουν ήδη απογειωθεί.

Σειρήνες συναγερμού και στην αμερικανική βάση στα εδάφη του Ιράκ στα σύνορα με το Ιράν.