Τον τρόμο έζησαν στη μέση του δρόμου δύο νεαροί, 19 ετών, στην περιοχή της Κηφισιάς, όταν έπεσαν θύματα ληστείας, ενώ οι δράστες τους απείλησαν με πιστόλι.

Οι δύο φίλοι βρίσκονταν στην οδό Δάφνης, όπου κινούνταν πεζή, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν οι δύο νεαροί στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, αντιλήφθηκαν να τους προσπερνούν δύο άτομα, επίσης νεαρής ηλικίας, που φορούσαν κουκούλες. Λίγα μόλις μέτρα παρακάτω σταμάτησαν και περίμεναν τους δύο φίλους.

Μόλις οι δύο 19χρονοι πλησίασαν, ο ένας από τους δύο δράστες έβγαλε από το εσωτερικό του μπουφάν του ένα πιστόλι (σ.σ. ενδεχομένως να επρόκειτο για ρέπλικα), το έστρεψε προς το μέρος των δύο 19χρονων και είπε «παιδιά, δώστε ό,τι έχετε», ενώ ο συνεργός του τους ρώτησε εάν έχουν μαζί τους κινητά τηλέφωνα.

Οι δράστες άρπαξαν περίπου 45-50 ευρώ, που είχε σε χαρτονομίσματα ο ένας από τους δύο 19χρονους στο πορτοφόλι του, και στη συνέχεια διέφυγαν πεζή.

Τα θύματα έδωσαν στους αστυνομικούς της Ασφάλειας πληροφορίες για τα υψομετρικά χαρακτηριστικά των ατόμων που τους λήστεψαν, οι οποίοι ηλικιακά ήταν μεταξύ 20 και 25 ετών, ενώ οι αστυνομικοί έστειλαν για εξέταση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια τα πορτοφόλια των θυμάτων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι δράστες έχουν αφήσει κάποιο δακτυλικό αποτύπωμα ή γενετικό υλικό.

Την προανάκριση ανέλαβε το Αστυνομικό Tμήμα Αμαρουσίου.