Ένα απέραντο οπλοστάσιο για μια μαζική επίθεση προς το Ισραήλ βρήκαν οι IDF σε τούνελ της Χεζμπολάχ που εξουδετέρωσαν στον νότιο Λίβανο.

Οι δύο σήραγγες της Χεζμπολάχ κατεδαφίστηκαν πρόσφατα από τους μηχανικούς του ισραηλινού στρατού κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στο νότιο Λίβανο, ανακοίνωσαν οι IDF με πλάνα που δημοσίευσαν από όσα βρήκαν μέσα σε αυτές.

Οι τοποθεσίες είχαν εντοπιστεί από εφέδρους της ταξιαρχίας Carmeli. Η μία από τις σήραγγες, η οποία χρησίμευε ως υπόγειο κέντρο διοίκησης, βρισκόταν δεκάδες μέτρα κάτω από ένα λιβανέζικο χωριό, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι Times of Israel.

«Τεράστιες ποσότητες όπλων βρέθηκαν από τα στρατεύματά μας σε 2 υπόγειες τρομοκρατικές εγκαταστάσεις στο νότιο Λίβανο. Πύραυλοι Kornet, εκτοξευτές, χειροβομβίδες, διάφοροι τύποι τυφεκίων και άλλα όπλα κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ. Όπως θα έκανε κάθε άλλη χώρα, θα συνεχίσουμε να επιχειρούμε στο νότιο Λίβανο προκειμένου να εξουδετερώσουμε την απειλή της Χεζμπολάχ στα σύνορα του Ισραήλ», δήλωσαν οι IDF.

Οι IDF επισήμαναν επίσης ότι αρκετοί μαχητές της Χεζμπολάχ είχαν κρυφτεί στις σήραγγες και εξουδετερώθηκαν.

Μια άλλη σήραγγα, που βρέθηκε από τα στρατεύματα κοντά στα ισραηλινά σύνορα, χρησίμευε ως αποθήκη όπλων για την επίλεκτη δύναμη Radwan της Χεζμπολάχ και θα χρησιμοποιούνταν σε μια προγραμματισμένη εισβολή στο Ισραήλ, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Οι στρατιώτες κατέσχεσαν δεκάδες όπλα της Χεζμπολάχ κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεών τους στο νότιο Λίβανο, συμπεριλαμβανομένων 11 φορτηγών γεμάτων με αντιαρματικούς πυραύλους, εκτοξευτές, χειροβομβίδες και τουφέκια εφόδου.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε, επίσης, ότι πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της νύχτας αεροπορική επιδρομή εναντίον συνοριακού περάσματος μεταξύ Λιβάνου και Συρίας, το οποίο, όπως λέει, χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ για τη λαθραία διακίνηση όπλων.

Σύμφωνα με τις IDF, η Χεζμπολάχ είχε εκμεταλλευτεί το συριακό πέρασμα Jusiyah, που βρίσκεται στη βόρεια κοιλάδα Beqaa, κοντά στη λιβανέζικη πόλη Qaa, για τη μεταφορά όπλων από τη Συρία στον Λίβανο.