Οι εντυπωσιακές επιδόσεις του Αργεντινού rookie έχουν προκαλέσει φρενίτιδα στην πατρίδα του. Και η Williams αλλάζει τον χρωματισμό της στα επόμενα δύο GP για χάρη του Φράνκο.

Κανείς δεν περίμενε ένα τέτοιο ντεμπούτο από έναν τόσο άπειρο οδηγό. Ωστόσο ο Φράνκο Κολαπίντο απέδειξε μέσα σε λίγους μόλις αγώνες ότι άξιζε και με το παραπάνω την ευκαιρία που του έδωσε ο Τζέιμς Βόολυς μετά το ολλανδικό GP.

Ο Αργεντινός rookie έχει εντυπωσιάσει με τον επιθετικό αλλά και έξυπνο τρόπο οδήγησής του. Κατάφερε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να επισκιάσει τον πολύ πιο έμπειρο teammate του, Άλεξ Άλμπον. Ο Άλμπον -ο οποίος είναι ένας εξαιρετικά ταχύς οδηγός- παραδέχτηκε ότι για το GP του Μέξικο Σίτι θα πάρει το σετάρισμα του Φράνκο, για να βελτιώσει την απόδοσή του!

Δεν θα έπρεπε να αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, η φρενίτιδα που έχει προκληθεί στην Αργεντινή για τον νεαρό Κολαπίντο. Εξάλλου η χώρα της Λατινική Αμερικής έχει βγάλει και έναν από τους μεγαλύτερους οδηγούς όλων των εποχών, τον Χουάν-Μανουέλ Φάντζιο.

Το κοινό της Αργεντινής διψάει για διακρίσεις στα σπορ. Και ο Κολαπίντο είναι στο επίκεντρο της δημοσιότητας τον τελευταίο μήνα. Και όχι μόνο αυτό. Επιχειρήσεις της πατρίδας του υπογράφουν χορηγίες μαζί του.

CINE🚬pic.twitter.com/RcrBdhKPlt— Colapinto News🇦🇷 (@Colapinto_news) October 24, 2024

Μία εξ αυτών είναι η εταιρία ταχυμεταφορών Mercado Libre. Η εταιρία αυτή υπέγραψε συμφωνία χορηγίας με την Williams λίγες ημέρες μετά το ντεμπούτο του Φράνκο. Και στα δύο επόμενα GP σε Μέξικο Σίτι και Σάο Πάολο, η βρετανική ομάδα θα αλλάξει τον χρωματισμό του μονοθέσιου προς τιμήν της συμφωνίας αυτής.

Franco Colapinto’s helmet for this weekend is a tribute to Carlos Reutemann, the last Argentine to win a Grand Prix 💙🇦🇷 pic.twitter.com/VFWwD0yJeK— Autosport (@autosport) October 24, 2024

Ο ίδιος ο Κολαπίντο θα φοράει ένα ιδιαίτερο κράνος, στα χρώματα εκείνου που φορούσε ένας άλλος μεγάλος Αργεντινός οδηγός, ο Κάρλος Ρόιτεμαν. Ο Ρόιτεμαν, μάλιστα, υπήρξε οδηγός της Williams από το 1980 έως και το 1982. Το 1981 είχε φτάσει μια ανάσα από το πρωτάθλημα. Αλλά τελικά περιορίστηκε στην 2η θέση έπειτα από έναν πολύ κακό τελευταίο αγώνα στο Σίζαρς Πάλας του Λας Βέγκας.

Σίγουρα οι Αργεντινοί έχουν μεγάλες ελπίδες για το νεαρό τους αστέρι. Η αύξηση του ενδιαφέροντος για την F1 εκεί, έχει ξεκινήσει και συζητήσεις για την επιστροφή του GP Αργεντινής στο καλεντάρι της F1 με κάποιον τρόπο. Ωστόσο για την ώρα προέχει η εξασφάλιση μιας αγωνιστικής θέσης για τον Κολαπίντο ενόψει 2025.