Όπως ανακοινώθηκε από τη Mercedes-Benz, στο εξής όλα τα μοντέλα της θα έχουν την ίδια ονομασία ανεξαρτήτως εάν διαθέτουν θερμικό κινητήρα ή είναι ηλεκτρικά.

Αυτό σημαίνει ότι ο χαρακτηρισμός EQ ο οποίος επιλέχθηκε από τα στελέχη της Mercedes-Benz για να προσδιορίζει τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της θα καταργηθεί.

Η αρχή έγινε ήδη με την G-Class και εντός του 2025 θα ακολουθήσουν η CLA-Class και GLC-Class. Όπως έγινε γνωστό το ίδιο θα εφαρμοστεί και στην επόμενη γενιά της E-Class.

Αυτό επιβεβαίωσε ο Όλα Καλένιους, o Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Η μετάβαση έχει ήδη ξεκινήσει και άρχισε εφέτος με την ηλεκτρική G-Class (G 580 με τεχνολογία EQ). Στα επόμενα χρόνια θα δείτε τις ονομασίες που γνωρίζετε: S-Class, E-Class, C-Class και τις SUV εκδόσεις τους».

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι στο άμεσο μέλλον δεν θα υπάρχει ο διαχωρισμός στην ονοματοδοσία της ηλεκτροκίνητης έκδοσης και αυτής με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης στο ίδιο μοντέλο.

Έτσι, για παράδειγμα, δεν θα υπάρχουν οι E-Class και η EQE-Class, η S-Class και η EQS-Class, η C-Class και η EQC-Class κ.λπ. Επίσης, από τη γερμανική εταιρεία ανακοινώθηκε ότι στα νέα μοντέλα της δεν θα υπάρχουν πολλές σχεδιαστικές διαφοροποιήσεις μεταξύ της ηλεκτροκίνητης έκδοσης και αυτής με θερμικό κινητήρα, όπως συμβαίνει τώρα.  

Πάντως, η Mercedes-Benz δεν θα εγκαταλείψει εντελώς την ονομασία «EQ». Όπως ανέφερε εκπρόσωπός της τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα της θα φέρουν τον πρόσθετο χαρακτηρισμό «EQ Technology» ή «EQ Hybrid Technology» για να φανερώνουν εξαρχής την εξηλεκτρισμένη τεχνολογική φύση τους.

Όπως έγινε γνωστό, ο λόγος που θα διατηρηθεί έστω και σε αυτή τη μορφή λογότυπου είναι το γεγονός πώς πλέον οι πελάτες της -όπως και το ευρύτερο αγοραστικό κοινό- έχουν συνηθίσει το «EQ» και γνωρίζουν τι προσδιορίζει τεχνολογικά.