Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024 από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά μετά από μεγάλη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Σημειώνεται ότι λίγες μέρες νωρίτερα τελέστηκε μνημόσυνο στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, όπου συγγενείς, φίλοι και συνοδοιπόροι από το ΠΑΣΟΚ έδωσαν το παρών.

Υπενθυμίζεται ότι η Φώφη Γεννηματά είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού το 2008. Δεκατρία χρόνια μετά, στις 11 Οκτωβρίου 2021, η νόσος παρουσίασε υποτροπή και εισήχθη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Πρώτα είχε αποσυρθεί από την κούρσα για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος, στις τότε εσωκομματικές εκλογές.

Μόλις δυο εβδομάδες αργότερα, στις 25 Οκτωβρίου, άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο. Η κηδεία της τελέστηκε στις 27 Οκτωβρίου του 2021, με τιμές εν ενεργεία υπουργού και ενταφιάστηκε στον τάφο της οικογένειας Γεννηματά.

Ανδρουλάκης: Μια σπουδαία γυναίκα, μια πραγματική μαχήτρια της ζωής

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης σε μήνυμα που ανέγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είπε πως η Φώφη Γεννηματά δίδαξε αξιοπρέπεια.

Όπως τόνισε, η Φώφη Γεννηματά ήταν «μια σπουδαία γυναίκα, μια πραγματική μαχήτρια της ζωής που δίδαξε αξιοπρέπεια».

Σαν σήμερα, πριν από τρία χρόνια, αποχαιρετήσαμε τη Φώφη μας. Μια σπουδαία γυναίκα, μια πραγματική μαχήτρια της ζωής που δίδαξε αξιοπρέπεια τόσο κατά την πολιτική της διαδρομή, όσο και κατά την προσωπική, άνιση μάχη που έδινε.

Η Φώφη δεν είναι εδώ.

Είναι εδώ όμως το προσωπικό και πολιτικό της υπόδειγμα ως μια ανεξίτηλη παρακαταθήκη δύναμης, προσφοράς και αγώνα, αλλά και ως ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για όλους εμάς, στην παράταξή της. Μια παράταξη την οποία κράτησε όρθια στα πιο δύσκολα της χρόνια.

Σαν σήμερα, πριν από τρία χρόνια, αποχαιρετήσαμε τη Φώφη μας. Μια σπουδαία γυναίκα, μια πραγματική μαχήτρια της ζωής που δίδαξε αξιοπρέπεια τόσο κατά την πολιτική της διαδρομή, όσο και κατά την προσωπική, άνιση μάχη που έδινε. Η Φώφη δεν είναι εδώ. Είναι εδώ όμως το προσωπικό… pic.twitter.com/YMcJap8hB2— Nikos Androulakis (@androulakisnick) October 25, 2024

Ο δήμαρχος Αθηναίων Χαρής Δούκας υπογράμμισε στο μήνυμά του για τη Φώφη Γεννηματά πως «το παράδειγμά της μας οδηγεί».

3 χρόνια χωρίς τη Φώφη Γεννηματά.Το παράδειγμά της μας οδηγεί… pic.twitter.com/VbAjOI8KGr— Haris Doukas (@h_doukas) October 25, 2024