Τουρκία: Μεγάλη επιχείρηση εξάρθρωσης του PKK σε 31 περιοχές – Συνελήφθησαν 176 ύποπτοι

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλικαγιά, ανακοίνωσε λεπτομέρειες σχετικά με πρόσφατες επιχειρήσεις που διεξήχθησαν ως απάντηση στην τρομοκρατική επίθεση κατά των Τουρκικών Αεροδιαστημικών Βιομηχανιών (TUSAS).

Σύμφωνα με τις Αρχές, οι ύποπτοι κατηγορούνται ότι διέδιδαν «προπαγάνδα» υπέρ του PKK και συμμετείχαν σε «παράνομες διαδηλώσεις με αποκλεισμούς δρόμων, καίγοντας ελαστικά και ρίχνοντας μολότοφ». Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, βρέθηκαν επίσης παράνομα όπλα.

Σε ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο X, ο Γερλικαγιά ανακοίνωσε ότι 176 ύποπτοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων σε 31 επαρχίες. «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με αποφασιστικότητα μέχρι να εξουδετερωθεί ο τελευταίος τρομοκράτης για την ειρήνη, την ενότητα και την αλληλεγγύη του έθνους μας!» τόνισε.

Ως αποτέλεσμα των επιχειρήσεων, οι Αρχές εντόπισαν όπλα, όπως πιστόλια και καραμπίνες, σημαντική ποσότητα ναρκωτικών, έγγραφα της οργάνωσης και ψηφιακό υλικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γερλικαγιά, διαπιστώθηκε ότι οι ύποπτοι συμμετείχαν σε δραστηριότητες τρομοκρατικών οργανώσεων, παρείχαν χρηματοδοτική στήριξη σε αυτές τις ομάδες, διενεργούσαν προπαγάνδα υπέρ των τρομοκρατικών οργανώσεων μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης και συμμετείχαν σε παράνομες διαδηλώσεις που περιλάμβαναν αποκλεισμούς δρόμων, καύση ελαστικών, ρίψη πετρών, πυροτεχνημάτων και μολότοφ.

3️⃣1️⃣ ilde PKK/KCK-PYD/YPG yönelik düzenlenen “GÜRZ-20” operasyonlarında 1️⃣7️⃣6️⃣ şüpheli terör örgütü mensubu yakalandı❗️
Milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz❗️
⚠️Cumhuriyet… pic.twitter.com/X9YhAqN6KJ
— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) October 25, 2024

Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, δήλωσε σε μια άλλη ανάρτηση στο Χ, ότι ένα σημαντικό μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, ονόματι Ακτάς, εξουδετερώθηκε κατά τη διάρκεια σύγκρουσης που ξέσπασε σε επιχείρηση που διεξήχθη σε σπίτι στην περιοχή Άρτουκλου, της πόλης Μάρντιν.

«Δεν θα δώσουμε στους προδότες καμία ανάπαυλα. Οι επιχειρήσεις μας θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα 365 ημέρες το χρόνο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

🟥 Kırmızı kategoride aranan PKK/KCK terör örgütü mensubu Faraşin-Bedran (Kod adlı) Ramazan Aktaş Mardin’in Artuklu ilçesinde bir eve düzenlenen “GÜRZ-19” Operasyonunda çıkan çatışmada etkisiz hale getirildi❗️
Hainlere nefes aldırmayacağız. Operasyonlarımız yılın 365 günü… pic.twitter.com/Kqt0054Oho
— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) October 25, 2024

Με πληροφορίες από: Anadolu, Turkiye Today