Ο ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ έδωσε εντολή στον στρατό να αναπτύξει «σχέδια απάντησης» για μια ενδεχόμενη ισραηλινή επίθεση στο Ιράν, με την αντίδραση να εξαρτάται από τη σοβαρότητα του ισραηλινού χτυπήματος. Την είδηση αποκάλυψαν σε πρωτοσέλιδο θέμα τους οι New York Times.

Ιρανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι εάν η ισραηλινή επίθεση προκαλέσει σημαντικές ζημιές και θύματα, το Ιράν θα απαντήσει  με σφοδρά αντίποινα. Ωστόσο, εάν η επίθεση είναι περιορισμένη και επικεντρωθεί σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και αποθήκες πυρομαχικών, το Ιράν ενδέχεται να μην απαντήσει.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Χαμενεΐ τόνισε ότι θα υπάρξει δυναμική και «εγγυημένη» απάντηση σε περίπτωση επίθεσης σε εγκαταστάσεις πετρελαίου, ενέργειας ή πυρηνικών εργοστασίων ή εάν δολοφονηθούν Ιρανοί αξιωματούχοι.

Πηγές στο Ιράν, συμπεριλαμβανομένων δύο από τους Φρουρούς της Επανάστασης, δήλωσαν ότι εάν το Ισραήλ προκαλέσει σοβαρή ζημιά σε ένα χτύπημα στο Ιράν, η ιρανική απάντηση θα μπορούσε να περιλαμβάνει εκτόξευση έως και χιλίων βαλλιστικών πυραύλων, κλιμάκωση επιθέσεων από περιφερειακές τρομοκρατικές οργανώσεις και διακοπή ενέργειας και θαλάσσιων «δρόμων» στον Περσικό Κόλπο και στα στενά του Ορμούζ.