Έτοιμοι να εκδράμουν εκτός πόλης είναι πολλοί Θεσσαλονικείς ενόψει της αργίας της 28ης Οκτωβρίου, αλλά και της αυριανής αργίας του Αγίου Δημητρίου, που ευνοεί κυρίως όσους δραστηριοποιούνται στον χώρο του λιανεμπορίου, καθώς τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Οι επιλογές πολλαπλές τόσο για το εσωτερικό, όσο και για το εξωτερικό, οδικώς ή αεροπορικώς, για κοντινούς, αλλά και πιο μακρινούς προορισμούς.

Αν και η 28η Οκτωβρίου αποτελεί μια πρώτης τάξης τονωτική ένεση για ηπειρώτικους προορισμούς με τις πληρότητες να αγγίζουν το 100%, εντούτοις όπως λένε τουριστικοί πράκτορες η ζήτηση για οργανωμένες εκδρομές είναι μειωμένη κατά 10% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Την ίδια ώρα ορατές είναι οι επιπτώσεις της ακρίβειας στο πορτοφόλι των καταναλωτών, γεγονός που επιδρά αρνητικά στη ζήτηση για ταξίδια το πρώτο τριήμερο μετά το καλοκαίρι.

Όσο για το ποιοι Θεσσαλονικείς εκδράμουν για την 28η Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον κ. Κουράκο, πρόκειται κυρίως  για μεμονωμένα ζευγάρια, ή παρέες ζευγαριών.

Πού καταγράφηκε μεγάλη ζήτηση

Στο εσωτερικό της χώρας, τόσο για οργανωμένες εκδρομές, όσο και από μεμονωμένους ταξιδιώτες σημαντική ζήτηση καταγράφηκε για τα Ιωάννινα, τα Ζαγοροχώρια, το Πήλιο, τη Μάνη, αλλά και το Ναύπλιο.

Στις οδικές εκδρομές οι οποίες ξεκινούν από 250 ευρώ κινητικότητα υπήρχε για Κωνσταντινούπολη, Βουκουρέστι, Σοφία – Φιλιππούπολη, Δαλματικές Ακτές, Αλβανία.

Όσον αφορά την επιλογή προορισμών του εξωτερικού, για μια ακόμη φορά καταγράφεται ζήτηση τόσο από μεμονωμένους εκδρομείς, όσο και για οργανωμένα ταξίδια σε προορισμούς όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, η  Βιέννη, η Βουδαπέστη, η Βαρκελώνη, η Κρακοβία, η Μάλτα αλλά και η Κωνσταντινούπολη.