Πρωταγωνιστής σε μία απίστευτη υπόθεση απάτης υπήρξε ένας απατεώνας αστυνομικός που μαζί με την σύντροφό του ξεγέλασε την φίλη της δεύτερης, αποσπώντας μεγάλο χρηματικό όφελος για… ανύπαρκτη υπόθεση. Ο 41χρονος αστυνομικός, που είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, κατηγορείται για απάτη και έχει συλληφθεί.

Πιο συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλε το 28χρονο θύμα, απευθύνθηκε σε αυτόν για υπόθεσή της, ύστερα από προτροπή της φίλης της η οποία είναι σύντροφος και συνεργός του απατεώνα αστυνομικού.

Απατεώνας αστυνομικός: ‘Ετσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι

Όλα συνέβησαν στις αρχές Οκτωβρίου, όταν η 28χρονη είχε βγάλει τον σκύλο της βόλτα και συναντήθηκε στον δρόμο με μία άλλη γυναίκα που κρατούσε δύο σκυλάκια. Ο σκύλος της 28χρονης επιτέθηκε και δάγκωσε το ένα από αυτά και η ιδιοκτήτριά τους έχασε την ισορροπία της κι έπεσε στο δρόμο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά.

Η ίδια, όπως είπε στους αστυνομικούς, προθυμοποιήθηκε να καλύψει τυχόν ιατρικά έξοδα που προέκυπταν φοβούμενη μία ενδεχόμενη μήνυση από την άλλη γυναίκα. Με προτροπή της φίλης της και συντρόφου του αστυνομικού, η 28χρονη απευθύνθηκε σε αυτόν για την βοηθήσει. Σημειώνεται ότι όλο το αυτό το διάστημα η άλλη γυναίκα δεν είχε κινηθεί νομικά σε βάρος της 28χρονης.

Ο 41χρονος αστυνομικός, με το πρόσχημα της μεσολάβησης για την αποφυγή δήθεν νομικών συνεπειών για την υπόθεση, έπεισε το θύμα να καταβάλει τμηματικά έως και 7.400 ευρώ, αρχικά κατ’ ιδίαν στη συνεργό του και φίλη της, και στη συνέχεια σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Μάλιστα, ο ίδιος φέρεται να της έλεγε ότι αν του πήγαινε κάποια μήνυση θα την έσκιζε και της έλεγε να μην ανησυχεί, ενώ στο τέλος της είπε ψευδώς ότι είχε τακτοποιήσει εντελώς την εκκρεμότητα. Εκκρεμότητα όμως που δεν υπήρχε, αφού η παθούσα από το περιστατικό με τους σκύλους δεν έχει κινηθεί νομικά σε βάρος της 28χρονης.

Όταν η κοπέλα άρχισε να καταλαβαίνει τι συνέβαινε σε βάρος της και απευθύνθηκε στο Εσωτερικών Υποθέσεων και κινήθηκαν οι διαδικασίες γαι τη διαλεύκανση της υπόθεσης και σύλληψης του 41χρονου ανθυπαστυνόμου για απάτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο 41χρονος ανθυπαστυνόμος μάλιστα είχε απασχολήσει και πέρυσι την υπηρεσία του, καθώς είχε ασκηθεί δίωξη σε βάρος του για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και ψευδείς βεβαιώσεις στο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου όπου υπηρετούσε έως και το 2023, όπου μάλιστα εμφάνιζε πλαστές αποδείξεις στην Υπηρεσία του για διαμονή σε κατάλυμα όσο ήταν αποσπασμένος εκεί, που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

Τελικά, ο 41χρονος ανθυπαστυνόμος που υπηρετούσε στο Α.Τ. Δημοτικού Θεάτρου αποσπασμένος από το ΠΡΟΚΕΚΑ Ταύρου, συνελήφθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας κατηγορούμενος για απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται και η ημεδαπή με καταγωγή από Αλβανία σύντροφός του, για συνέργεια σε απάτη.

Οι αποφάσεις του πειθαρχικού οργάνου εκκρεμούσαν σε βάρος του, ωστόσο τελούσε έως και το τέλος Δεκεμβρίου 2024 σε καθεστώς αναρρωτικής άδειας.

Σε σωματική έρευνα που του έγινε, καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν και όπλα χωρίς σχετική άδεια και συγκεκριμένα, τρεις κυνηγετικές καραμπίνες, περίστροφο, πιστόλι, 251 φυσίγγια, 500 ευρώ, ρολόι και κινητό τηλέφωνο. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.