«Η σημερινή απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας να αφαιρέσει -επιτέλους- την προστασία από τους δύο συκοφάντες, που ψευδώς κατηγόρησαν και εμένα και άλλους 9 συναδέλφους μου για τη Novartis, είναι μία ημέρα δικαίωσης. Όμως το προσωπικό στοιχείο υποχωρεί μπροστά στο συμφέρον της Δημοκρατίας. Το μείζον εδώ δεν είναι να τους τιμωρήσουμε, αυτά θα τα αποφασίσει η Δικαιοσύνη με θεσμικό τρόπο. Το μείζον εδώ είναι να αποκαλύψουν ποιοι τους έβαλαν, διότι αποκλείεται μόνοι τους να σκέφθηκαν τέτοια τερατώδη ψεύδη. Η διαλεύκανση αυτής της πτυχής είναι ο μόνος τρόπος να μην επαναληφθεί ποτέ στο μέλλον η εργαλειοποίηση των θεσμών για Πολιτικούς Σκοπούς. Αυτό αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες και όχι μόνον εμάς τους 10».

Μια απόφαση-σταθμό που οδηγεί στην αφαίρεση της «κουκούλας» από τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Νοvartis έλαβε η Οικονομική Εισαγγελία, δημιουργώντας νέα δεδομένα για την πολύκροτη υπόθεση.

Πλέον, οι μάρτυρες με τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης» δεν έχουν το καθεστώς της δικαστικής προστασίας, ενώ αναστέλλεται και το καθεστώς της προστασίας τους από ποινικές διώξεις.

Σημειώνεται πως ο τρίτος προστατευόμενος μάρτυρας έχει ήδη αποχαρακτηριστεί μόνος του και δεν τυγχάνει προστασίας εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα.

Πλέον, τα πολιτικά πρόσωπα που είχαν στοχοποιηθεί από τους προστατευόμενους μάρτυρες μπορούν να στραφούν δικαστικά εναντίον τους.

Ανάμεσα σε εκείνους που είχαν ζητήσει την άρση του καθεστώτος προστασίας μαρτύρων για τους δύο συγκεκριμένους μάρτυρες της υπόθεσης Νοβάρτις είναι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, έγινε δεκτή η εισήγηση της επίκουρης εισαγγελέως Ελένης Παπαδοπούλου, η οποία υπηρετεί στην Οικονομική Εισαγγελία. Η απόφαση ελήφθη από την oικονομική εισαγγελέα Παναγιώτα Φάκου.

Π. Μαρινάκης: Απόφαση-σταθμός της Δικαιοσύνης, έβγαλε τις κουκούλες από τους ψευδομάρτυρες της σκευωρίας Novartis

Για απόφαση-σταθμό της Δικαιοσύνης, που «βγάζει της κουκούλες από τους ψευδομάρτυρες της σκευωρίας Novartis», κάνει λόγο ο Παύλος Μαρινάκης.

Σε ανακοίνωσή του, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος επισημαίνει ότι η απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας προέκυψε από τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης και την τροποποίηση του άρθρου 218 για το καθεστώς της προστασίας μαρτύρων, που ισχύει από την 1η Μαΐου 2024.

«Η ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη εξέδωσε σήμερα μια απόφαση-σταθμό, βγάζοντας τις ”κουκούλες” από τους ψευδομάρτυρες της σκευωρίας της Novartis. Η Δημοκρατία μας είναι ανθεκτική. Η αλήθεια θα λάμψει» υπογράμμισε ο Παύλος Μαρινάκης.

Η ανακοίνωση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη:

«Μεταξύ των βασικών αλλαγών που εισηγήθηκε το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και ψηφίστηκαν στη Βουλή των Ελλήνων τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ήταν και η τροποποίηση του άρθρου 218 για το καθεστώς της προστασίας μαρτύρων και συγκεκριμένα η προσθήκη της παραγράφου 7, η οποία ισχύει από 1η Μαΐου 2024 και προβλέπει ότι:

”Η προσφορότητα και η αναγκαιότητα των μέτρων προστασίας εξετάζονται διαρκώς από τον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος δύναται, οποτεδήποτε, σε περίπτωση που έχουν επιβληθεί με διάταξή του να τα τροποποιήσει ή να τα ανακαλέσει ή σε διαφορετική περίπτωση να εισηγηθεί την τροποποίηση ή την ανάκλησή τους, όταν κατά την κρίση του διαφοροποιηθούν ή εκλείψουν οι λόγοι επιβολής τους”.

Η ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη εξέδωσε σήμερα μια απόφαση-σταθμό, βγάζοντας τις ”κουκούλες” από τους ψευδομάρτυρες της σκευωρίας της Novartis.

Η Δημοκρατία μας είναι ανθεκτική. Η αλήθεια θα λάμψει».

Σαμαράς για Novartis: Έρχεται η ώρα της αλήθειας -Θα φανερωθούν τα αίτια και οι πρωταγωνιστές

«Έρχεται η ώρα της αλήθειας» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis.

Στη δήλωσή του, ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε:

«Η απόφαση της Δικαιοσύνης είναι ιδιαίτερα σημαντική. Διότι ανοίγει πλέον διάπλατα ο δρόμος για την πλήρη κι επίσημη αποκάλυψη της σκευωρίας Νοβάρτις.Θα φανερωθούν τα αίτια και οι πρωταγωνιστές αυτής της αθλιότητας.Χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτήν την εξέλιξη.Έρχεται η ώρα της αλήθειας. Μέχρι τέλους. Για όλα -και για όλους!».

Γεωργιάδης για Novartis: Το μείζον δεν είναι να τιμωρηθούν οι συκοφάντες, αλλά να αποκαλύψουν ποιοι τους έβαλαν

Για ημέρα δικαίωσης σχετικά με την εισαγγελική απόφαση που αφαιρεί την «κουκούλα» από τους προστατευόμενους μάρτυρες της Novartis κάνει λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας, ο οποίος ήταν μεταξύ των πολιτικών που είχαν ζητήσει να αρθεί η προστασία των μαρτύρων, σε δήλωσή του μετά την απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας τονίζει ότι το μείζον δεν είναι να τιμωρηθούν οι «δύο συκοφάντες που ψευδώς κατηγόρησαν κι εμένα και άλλους 9 συναδέλφους μου». Το μείζον, κατά τον κ. Γεωργιάδη, είναι να αποκαλύψουν ποιοι τους έβαλαν.

«Η διαλεύκανση αυτής της πτυχής είναι ο μόνος τρόπος να μην επαναληφθεί ποτέ στο μέλλον η εργαλειοποίηση των θεσμών για Πολιτικούς Σκοπούς. Αυτό αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες και όχι μόνον εμάς τους 10» επισημαίνει ο υπουργός Υγείας, καταλήγοντας.

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη:

Λοβέρδος για Novartis: Πέρασα χίλιους κόπους, βάσανα και θυσίες, αλλά η Δικαιοσύνη έλαμψε -Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας

Την άρση της προστασίας για τους εναπομείναντες προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis σχολιάζει ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας πως «πλησιάζει η ώρα της αλήθειας».

«Πέρασα χίλιους κόπους, βάσανα και θυσίες, αλλά η Δικαιοσύνη έλαμψε. Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας» προσθέτει ο Ανδρέας Λοβέρδος.