Στην γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε τα θετικά στοιχεία που έχει φέρει και θα συνεχίσει να το κάνει η συνεργασία Πολιτείας και επιχειρηματικότητας, ενώ έστειλε μήνυμα προς τις επιχειρήσεις γαι τις ευθύνες που έχουν απέναντι στην χώρα και την κοινωνία, δίνοντας έμφαση τόσο στην αύξηση των μισθών, όσο και στην μείωση των τιμών, ειδικά όπου το κόστος παραγωγής μειώνεται.

Δείτετην ομιλία Μητσοτάκη

Μητσοτάκης: Έχουμε κλείσει πρακτικά το μισό επενδυτικό κενό που μας χωρίζει από την υπόλοιπη Ευρώπη

«Δίνω και φέτος το παρών στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ. Στην ετήσια συνάντηση όπου Πολιτεία και Επιχειρηματικότητα αναζητούν κοινό βηματισμό. Πράγματι όπως δηλώνει και το σύνθημάς σας, ”μαζί μπορούμε περισσότερα”» είπε αρχικά ο πρωθυπουργός.

«Με διάθεση ανοικτή και παραγωγική…. επιτρέψτε μου να επικαλεστώ τα λόγια του πρόεδρου του ΣΕΒ κ. Θεοδωρόπουλου από ένα πρόσφατο ποντκαστ που είπε ότι ”καλό είναι να συγκρινόμαστε με τις καλύτερες χώρες και να βλέπουμε τις αδυναμίες μας”, ωστόσο καλό είναι να σταματάμε λίγο και να βλέπουμε που βρισκόμαστε και που βρισκόμασταν πριν από λίγα χρόνια».

«Έχουμε κλείσει πρακτικά το μισό επενδυτικό κενό που μας χωρίζει από την υπόλοιπη Ευρώπη» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι τώρα η στιγμή για ένα νέο συμβόλαιο δράσης, που θα κάνει αποτελεσματικότερη την συνεργασία Πολειτείας και επιχειρηματικότητας, ώστε αυτή η θετική συγκυρία να μετατραπεί σε μία νέα ευκαιρία και η εθνική πρόοδος να απλωθεί οριζόντια σε όλη την χώρα και την κοινωνία», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις ευθύνες των επιχειρήσεων απέναντι στην κοινωνία.

Μητσοτάκης στον ΣΕΒ: Όταν μειώνεται το κόστος παραγωγής πρέπει να ακολουθεί και μία ανάλογη μείωση των τιμών

Τόνισε πως οι σύγχρονες επιχειρήσεις πρέπει να κάνουν συμμέτοχους τους εργαζόμενους στην επιτυχία τους και να βοηθούν ώστε «η εργασιακή ζωή να συμβαδίζει με την οικογενειακή και γιατί όχι να προσφέρουν συμμετοχή στα κέρδη. Κομβικός τομέας αποτελεί επίσης και η κατάρτιση», ενώ άμεση είναι η ανάγκη για περισσότερες γυναίκες στην αγορά εργασίας, τώρα που η ανεργία πέφτει όπως σημείωσε.

Επίσης υπογράμμισε την ανάγκη για μείωση τιμών. «Όταν μειώνεται το κόστος παραγωγής να ακολουθεί και μία ανάλογη μείωση των τιμών.» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός ΠροΠο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος

Δείτε εικόνες από την γενική συνέλευση του ΣΕΒ / Φωτογραφίες Eurokinissi: Καραγιάννης Μιχάλης, Intimenews : Λιακος Γιάννης