1. Την εφημερίδα
2. Το νέο μηνιαίο περιοδικό CANTINA magazine
Αυτή την Κυριακή με το Πρώτο Θέμα το CANTINA magazine παρουσιάζει:
Θεσσαλονίκη:Η εμπειρία της πόλης μέσα από 250 διευθύνσεις.
Κλείσιμο
Γυρίσαμε γειτονιές παλιές και νέες, χαθήκαμε στις αγορές της, ανακαλύψαμε νέα στέκια για μεζέ και φαγητό, κοκτέιλ και κρασιά, πήραμε καφέ και κουλούρι στο χέρι για παρέα. Αυτές είναι οι 24 πιο νόστιμες εμπειρίες της πόλης.
1. Οι αγορές της πόλης: Από το Καπάνι στη Μοδιάνο και από την Άθωνος στη Δραγούμη, εκεί χτυπάει η νόστιμη καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν το “Θέμα” με τις προσφορές (4,25€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :

2. Γλυκά
Ζαχαροπλαστεία με ιστορία και μέλλον: που τρώμε τρίγωνα, άρμενοβίλ, εργολάβους κά.
3. Αναζητώντας το κουλούρι Θεσ/νικης: Είναι τραγανό και λεπτό ή αφράτο και χοντρούτσικο; Μικρό ή μεγάλο; Σκέτο ή σε 40 εκδοχές;
4. Η «μάχη» της μπουγάτσας; Με κρέμα, με τυρί, σπανάκι ή κιμά, βρήκαμε τις καλύτερες της πόλης.
5. Άνω Πόλη και Επταπύργιο: Όχι μόνο για την ιστορία τους. Το μεζεδοπωλείο που παίζει βινύλια, η «Φωλιά» της νέας σαλονικιώτικης γαστρονομίας και άλλες ιστορίες.
6. Τα αστικά εστιατόρια: Από το Clochard στο Salonica, με ενδιάμεσες στάσεις.
7. Η Καμάρα, η Ροτόντα και η αναδυόμενη -πλην αιώνια- ομορφιά τους: Ποιοι ανηφορίζουν στις πιο «ξεχασμένες» γειτονιές, γιατί ξαφνικά γίνονται hot spots εκεί;
8. Τα μπαρ της πόλης. Πού διασκεδάζουμε όταν θέλουμε να βγούμε το βράδυ;
9. Ιπποδρόμιο και πλατεία Ναυαρίνου: Η βυζαντική γειτονιά της πόλης, το κέντρο της φοιτητικής ζωής, πού σταματάμε, τι δοκιμάζουμε.
10. Άνω- κάτω Λαδάδικα: Τουριστικά; Ίσως, αλλά με πολύ καλές εξαιρέσεις. Έχουμε τις διευθύνσεις.
11. Τα σωστά σουτζουκάκια Θεσσαλονίκης: Οδηγίες κατανάλωσης και διευθύνσεις.
12. Τα wine bar αλά Σαλονίκ: Η πιο ισχυρή τάση της δεκαετίας, από το κέντρο μέχρι την Καλαμαριά.
13. Οι νέες γειτονιές και οι γεύσεις τους: Από την πλατεία Μαβίλη στους 12 Απόστολους και τη Θέρμη.
14. Γαστροταβέρνες και εστιατόρια, κάτι ανάμεσα σε κυριλέ μαγαζί και ταβέρνα.
15. Οι νέες τάσεις και οι νέες αφίξεις
16. Μεζεδοπωλεία – Ουζερί: Η απόλυτη θεσσαλονικιώτικη κουλτούρα, με επιλογές, μυστικά, διευθύνσεις.
17. Πλατεία Αριστοτέλους: Μόνο για περίπατο ή έχουμε και σημεία συνάντησης; Φυσικά και ναι. Η πόλη από ψηλά και η απόλυτη θέα μόνο εκεί.
18. Η περιοχή του Ντεπώ, η Ανθέων, η Νέα Παραλία και τα στέκια τους: Αστικά καφενεία, ζαχαροπλαστεία και ουζερί που διατηρούν την αίγλη τους ανάμεσα στους κατοίκους.
19. Μπιτ Παζάρ και οδός Ολύμπου: Το Μοναστηράκι του Βορρά και μια κλειστή αγορά του 1928 που το βράδυ μετατρέπεται σε λούνα-παρκ οικονομικών μεζεδοπωλείων.
20. Οι πολυχώροι ταιριάζουν στη Θεσσαλονίκη: Concept stores, εργασία και καφές, ψώνια και χαλάρωση σε ύφος Βόρειας Ευρώπης με ελληνικό χαρακτήρα. Από το Ypsilon μέχρι τον χώρο της Beetroot.
21. Βόλτα στην Προξένου Κορομηλά και τη Μητροπόλεως. Τα «γαλλικά καφέ», τα μαγαζιά που δίνονται τα ραντεβού μετά τα ψώνια και πριν την επόμενη έξοδο, για σοκολάτα, τσάι, καφέ ή απεριτίβο.
22-23. Η περατζάδα της Λεωφ. Νίκης και Επανομή – Καλαμαριά: Η παραλία από το πρωί μέχρι τη νύχτα και οι διευθύνσεις που πρέπει να γνωρίζεις. Εκεί απ’ όπου περνά ολόκληρη η πόλη.
24. Οι οδοί Π. Μελά, Π. Πατρών και ο πεζόδρομος της Ικτίνου: Οι δρόμοι όπου συμβαίνουν όλα. Λίγο Παρίσι, λίγο Κολωνάκι και πάνω απ’ όλα Θεσσαλονίκη.
ΘΕΜΑΤΑ
Ο Έλληνας και οι πίτες
Το φαγητό που αγαπάμε από άκρη σε άκρη της χώρας
Φαινόμενο: η χρυσή εποχή του έτοιμου φαγητού
Από την κατάψυξη στις “ζεστές γωνιές” των σούπερ μάρκετ
Επιστήμη: Είμαστε ό,τι τρώμε
Οι επιστήμονες εξηγούν πώς οι διατροφικές μας επιλογές επηρεάζουν τη διάθεσή μας.
Αθήνα Vs Θεσσαλονίκη
Πώς το λέτε εσείς εδώ; Σουβλάκι ή καλαμάκι; τυρόπιτα ή μπουγάτσα;
Οι ορυζώνες της Χαλάστρας
Η ιστορία του ρυζιού στην Ελλάδα ξεκινάει με το Σχέδιο Μάρσαλ και τον αναδασμό της Χαλάστρας το ’50, με 150.000 στρέμματα άφορης γης να μετατρέπονται σε εύφορους ορυζώνες.
Η θάλασσα των μυδιών
Οι μυδοκαλλιέργειες του Θερμαϊκού, που θεωρούνταν μέχρι πρόσφατα το success story της ελληνικής παραγωγής διεθνώς.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ
Παραδοσιακά, του βορρά
Πιάτα κλασικά αλλά και πιο μοντέρνα που ενέπνευσαν η πολίτικη, η βλάχικη, η σεφαραδείτικη και η ποντιακή κουζίνα της σαλονικιώτικης ιστορίας.
Λαχανοντολμάδες με μοσχαρίσιο κιμά & ντομάτα, Οβμάτς τσομπάς, Πασά κεφτέ, Τας καπαμά, Πίτα με φύλλα περέκ, Γιαπράκια με φασόλια, Πατσάς, Μισούρα και πολλά άλλα…
Κλασικά, της θάλασσας
Ολόφρεσκα θαλασσινά και ψάρια σε γευστικές συνταγές, που τιμούν τη βορειοελλαδίτικη καταγωγή τους.
Ατζέμ πιλάφι με σουπιές, Τσιπούρες γεμιστές με πρασοσέλινο, Γαρίδες στον φούρνο με ντομάτες & κρεμμύδια, Φιλέτο μυλοκόπι με καρύδια & σταφίδες, Μυδομακαρονάδα με λεμόνι & κρόκο Κοζάνης, Μύδια τηγανητά με σκόρδο & δεντρολίβανο, Γριβάδι στιφάδο και άλλα πολλά…
Μεζεκλίκια για την όρεξη
Αυτά τα ορεκτικά ανοίγουν μερακλίδικα τον δρόμο για τα κυρίως, με τον τρόπο των Σαλονικιών. Σερβίρονται όμως και ως μεζεδάκια πλάι σε τσίπουρο, κρασί ή μπίρα.
Κεφτεδάκια με σάλτσα καρυδιού και πατάτες, Μελιτζανόπιτα με τυριά, Μανιτάρια πλευρώτους στο τηγάνι με ρετσίνα & φρέσκα κρεμμυδάκια, Πεϊνιρλί με λουκάνικο και κασέρι, Τρίγωνα με μπεσαμέλ, κασέρι & μαρμελάδα πιπεριάς Φλωρίνης
Του Θερμαϊκού η γλύκα
Η πόλη των τρίγωνων και του αρμενοβίλ, των σιροπιαστών και της μπουγάτσας βάζει στο πιάτο μας ρετρό γεύσεις που θα λατρεύουμε όσα χρόνια κι αν περάσουν.
Τρίγωνα Πανοράματος, Ροξ ή ροξάκια, Μπουγάτσα, Μπεζέδες σάντουιτς με κρέμα κακάο, Αρμενοβίλ
3. Το συναρπαστικό θρίλερ του Tim Weaver
«Κυνηγώντας τους νεκρούς»
Ανάμεσα στον κόσμο των ζωντανών και σε εκείνο των νεκρών, ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ αναζητά την αλήθεια για το τι συνέβη σε ένα εξαφανισμένο πρόσωπο. Μόνο που η περιπέτεια ως τη λύση του αινίγματος αποδεικνύεται θανάσιμα επικίνδυνη για τον ίδιο τον ερευνητή.
Η ιδέα ότι ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ αναλαμβάνει να εντοπίσει έναν νεκρό, θα ήταν αρκετή για να δικαιολογήσει τη σαγήνη που ασκεί το μπεστ-σέλερ του Tim Weaver «Κυνηγώντας τους νεκρούς». Επιπλέον, εκτός από την πρωτοτυπία του θέματος, ο αναγνώστης παρασύρεται από το εκπληκτικό στιλ γραφής του Weaver, ο οποίος αξιοποιεί στο έπακρο τις δεξιότητες που απέκτησε στην προηγούμενη φάση της σταδιοδρομίας του. Προτού αφοσιωθεί στη συγγραφή αστυνομικών περιπετειών και την παραγωγή μιας σειράς από βιβλία που κυκλοφόρησαν σε εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, ο Tim Weaver υπήρξε διακεκριμένος δημοσιογράφος. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, ότι προκειμένου να αφηγηθεί την υπόθεση του «Κυνηγώντας τους νεκρούς», ο Weaver υιοθετεί το στακάτο, κοφτό και ευθύβολο ύφος γραφής ενός ρεπόρτερ, ο οποίος καλείται να αποτυπώσει μια ολόκληρη ιστορία με τη μέγιστη δυνατή σαφήνεια και παραστατικότητα.
Πρωταγωνιστής είναι ο Ντέιβιντ Ρέικερ, ο οποίος έχει ως επαγγελματική ιδιότητα την ανεύρεση χαμένων ανθρώπων. Σχεδόν αμέσως μετά από μια προσωπική τραγική απώλεια, ο Ρέικερ δέχεται την πιο παράξενη ανάθεση υπόθεσης που άκουσε ποτέ: Μια γυναίκα, η Μέρι Τάουν, πιστεύει πως είδε μπροστά της, ολοζώντανο, τον γιο της, τον Άλεξ, ο οποίος είχε εξαφανιστεί πριν από έξι χρόνια, αλλά ενεπλάκη σε ένα τροχαίο δυστύχημα όπου και έχασε τη ζωή του. Ο Ρέικερ αρχικά προσπαθεί να αποφύγει την ανάμιξή του στην υπόθεση, θεωρώντας ότι η Τάουν έχει παραφρονήσει από τη αβάσταχτη οδύνη για το χαμό του γιού της. Εν τέλει όμως πείθεται -κάτι που θα αποδειχθεί ένα επώδυνο σφάλμα.
Στη διάρκεια της έρευνάς του, ο Ντέιβιντ Ρέικερ θα ανακαλύψει μια άβυσσο τρόμου και κρυμμένων μυστικών, μιας και η ζωή του υποτιθέμενου νεκρού Άλεξ δεν ήταν καθόλου αυτή που φαινόταν. Ως την τελευταία σελίδα του βιβλίου, οι εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλην, σε ένα κρεσέντο αγωνίας που επιβεβαιώνει ότι ο θάνατος, ενίοτε, δεν είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί.
4. Το έγκυρο ιατρικό περιοδικό «Ygeia mou», με συμβουλές για μια καλύτερη ζωή
Στο τεύχος του ygeiamou που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ :
Ενημερωνόμαστε για τα μηνύματα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων που προφυλάσσουν από τον καρκίνο,
ανακαλύπτουμε τα διλήμματα που επιλύει η σχετικά άγνωστη επιστήμη της Βιοηθικής
και μαθαίνουμε τα πάντα για τη μικροβιακή αντοχή και τα εμβόλια των ενηλίκων
Μιλάμε με ανθρώπους που έχουν προβλήματα όρασης και κινούνται κρατώντας το λευκό μπαστούνι,
«βλέπουμε» τον ελέφαντα στο δωμάτιο, δηλαδή τα κρυμμένα μυστικά για τα οποία όλοι σιωπούν, συζητάμε ανοιχτά για την ανήλικη παραβατικότητα
και φιλοξενούμε τις ιστορίες μεταμοσχευμένων ασθενών και ανθρώπων που ζουν με ψωριάση
Δίνουμε απαντήσεις σε όλες τις απορίες για την εμμηνόπαυση,
τον διαβήτη,
αλλά και την επόμενη μέρα από το εγκεφαλικό επεισόδιο
Μαθαίνουμε να τρώμε σωστά γεμίζοντας τις αποθήκες σιδήρου και εφαρμόζουμε το πλάνο που νικάει τη θλίψη του χειμώνα.
Ξεκινάμε πολύτιμα μαθήματα αυτοάμυνας
και φροντίζουμε να τρέχουμε με ασφάλεια στο κρύο
Ακόμη, μιλάμε για την ατμοσφαιρική ρύπανση και εξετάζουμε όλους τους τρόπους που μπορούμε να παραμείνουμε ασφαλείς (και) με την κλιματική αλλαγή.
Διαβάστε αυτά και άλλα ενδιαφέροντα θέματα στο Ygeia mou που κυκλοφορεί με το ΘΕΜΑ αυτή την Κυριακή
Ygeia mou, συμβουλές για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη.
5. To διεθνές lifestyle περιοδικό GALA
και με την έκδοση των 2,00€
Ανθή Φακιδάρη
Grecian Goddess 
H πρώτη Ελληνίδα «Αγγελος» της Victoria’s Secret μετά τις ευρωπαϊκές πασαρέλες ζει το αμερικάνικο όνειρο μαζί με τα διάσημα super models
Τζον Φ. Κένεντι Τζ – Καρολίν Μπεσέτ
Μυστικά, ψέμματα & μια τραγωδία
Ο γάμος τους είχε ό,τι ονειρεύονται οι σεναριογράφοι: έρωτα, λάμψη, προδοσίες, αλλά κι ένα τέλος που ξεπέρασε κάθε χειρότερο σενάριο. Στην οθόνη, προσεχώς
Δανάη Σκιάδη
Κάθε ρόλος κι ένα ταξίδι
Μπορεί να μιλάει με τις ώρες για τις ηρωίδες που έχει ενσαρκώσει, ειδικά για τη Μαρίνα της «Ερημης Χώρας» που απολαμβάνουμε στο ERTFLIX
Λυδία & Κιμώνα Βενιέρη
Δεσμοί τέχνης
Η καταξιωμένη εικαστικός λέει πως στη Γαλλία οφείλει την καριέρα της αλλά θεωρεί σπίτι της τη Νέα Υόρκη. Τώρα, μας υποδέχεται στο πολύχρωμο πατρικό της στο Μαρούσι
Τζόναθαν Μπάλντοκ
Ενα μαγικό φθινόπωρο στη βιτρίνα του Hermès
Ο Βρετανός σχεδιαστής μιλάει στο «Gala» για τη νέα του εγκατάσταση που γεφυρώνει την τέχνη με τη μόδα
Ακόμα:
Leena Punks
Η Ελληνίδα dj που λάτρεψε το BBC
Σίντεϊ Σουίνεϊ
Από το κόκκινο χαλί στο ρινγκ
Μόδα & Ομορφιά
Οι πιο τολμηρές τάσεις του χειμώνα & το νέο μεταλλιζέ μακιγιάζ
To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.
Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.
Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν την απλή έκδοση του ΘΕΜΑτος (2€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :
1. Την εφημερίδα.
2. To διεθνές lifestyle περιοδικό GALA
και με την έκδοση των 2,00€
Ανθή Φακιδάρη
Grecian Goddess 
H πρώτη Ελληνίδα «Αγγελος» της Victoria’s Secret μετά τις ευρωπαϊκές πασαρέλες ζει το αμερικάνικο όνειρο μαζί με τα διάσημα super models
Τζον Φ. Κένεντι Τζ – Καρολίν Μπεσέτ
Μυστικά, ψέμματα & μια τραγωδία
Ο γάμος τους είχε ό,τι ονειρεύονται οι σεναριογράφοι: έρωτα, λάμψη, προδοσίες, αλλά κι ένα τέλος που ξεπέρασε κάθε χειρότερο σενάριο. Στην οθόνη, προσεχώς
Δανάη Σκιάδη
Κάθε ρόλος κι ένα ταξίδι
Μπορεί να μιλάει με τις ώρες για τις ηρωίδες που έχει ενσαρκώσει, ειδικά για τη Μαρίνα της «Ερημης Χώρας» που απολαμβάνουμε στο ERTFLIX
Λυδία & Κιμώνα Βενιέρη
Δεσμοί τέχνης
Η καταξιωμένη εικαστικός λέει πως στη Γαλλία οφείλει την καριέρα της αλλά θεωρεί σπίτι της τη Νέα Υόρκη. Τώρα, μας υποδέχεται στο πολύχρωμο πατρικό της στο Μαρούσι
Τζόναθαν Μπάλντοκ
Ενα μαγικό φθινόπωρο στη βιτρίνα του Hermès
Ο Βρετανός σχεδιαστής μιλάει στο «Gala» για τη νέα του εγκατάσταση που γεφυρώνει την τέχνη με τη μόδα
Ακόμα:
Leena Punks
Η Ελληνίδα dj που λάτρεψε το BBC
Σίντεϊ Σουίνεϊ
Από το κόκκινο χαλί στο ρινγκ
Μόδα & Ομορφιά
Οι πιο τολμηρές τάσεις του χειμώνα & το νέο μεταλλιζέ μακιγιάζ
To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.
Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.
3. Το εβδομαδιαίο περιοδικό «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ», με 32 σελίδες με πρωτότυπα και αδημοσίευτα σταυρόλεξα και sudoku.
Και αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ -στην απλή έκδοση των 2 ευρώ- ένα περιοδικό 32 σελίδων για τον ελεύθερό σας χρόνο.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ, ένα περιοδικό με πρωτότυπα και αδημοσίευτα ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ και SUDOKU έξυπνα, εύκολα, μέτρια, δύσκολα, πολύ δύσκολα, κανονικά, σκανδιναβικά, αμερικανικά, τριφασικά, από τους καλύτερους επαγγελματίες δημιουργούς, για να γυμνάζετε το μυαλό σας.

Content snippet: CookieBar