Γιώργος Γιαννόπουλος: «Μία τυφλή κοπέλα θέλησε να αγγίξει το πρόσωπό μου για να καταλάβει πώς είμαι»

Οι Γιώργος Γιαννόπουλος, Γιώργος Δασκουλίδης και Πέτρος Ίμβριος έδωσαν συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη», μιλώντας για τη νέα συνεργασία τους καθώς και για αξιομνημόνευτες εμπειρίες που έχουν ζήσει στο θέατρο.

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος αποκάλυψε ότι θα πρωταγωνιστήσει στη μουσικοθεατρική παράσταση που θα παρουσιαστεί στη «Σφίγγα», μαζί με τον Πέτρο Ίμβριο, ως φόρο τιμής στον Στέλιο Καζαντζίδη.

«Έχω γράψει ένα έργο όπου, στη σκηνή, υποδύομαι και “ανασταίνω” τον Στέλιο Καζαντζίδη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Δασκουλίδης τόνισε ότι αυτή η παράσταση είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από ό,τι έχει κάνει μέχρι σήμερα στην καριέρα του.

Ο Πέτρος Ίμβριος επισήμανε ότι το βασικό τους μέλημα είναι να κρατήσουν ζωντανή την κληρονομιά του Καζαντζίδη και να τη μεταδώσουν στις επόμενες γενιές, επισημαίνοντας ότι η μουσική του θα συνεχίσει να υπάρχει για τα επόμενα 200 χρόνια στο λαϊκό τραγούδι.

«Κάτι που με εξοργίζει στο θέατρο είναι όταν βλέπω ανθρώπους να τρώνε πατατάκια ή γαριδάκια κατά τη διάρκεια της παράστασης. Μάλιστα, κάποτε αναγκάστηκα να κάνω παρατήρηση σε ένα νεαρό που ψιθύριζε τις ατάκες του έργου στην κοπέλα του. Συγκινητική στιγμή ήταν όταν, μετά από μία παράσταση, μία τυφλή κοπέλα θέλησε να αγγίξει το πρόσωπό μου για να καταλάβει πώς είμαι. Σε μια άλλη περίπτωση, μαθήτριες γυμνασίου ήρθαν να μου ζητήσουν το τηλέφωνό μου, αλλά τους είπα να πάνε σπίτι τους να φάνε το φαγητό τους», είπε με χιούμορ ο Γιώργος Γιαννόπουλος.

Ο Πέτρος Ίμβριος ανέφερε, επίσης, ένα περιστατικό σε κάποιο μαγαζί όπου κάποιος πελάτης δημιούργησε φασαρία. «Όταν πήγα να του ζητήσω εξηγήσεις, μου είπε “άφησέ με, Ίμβριε, σε συμπαθώ, μόλις βγήκα από τη φυλακή”», περιέγραψε χαμογελώντας.

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος συνέχισε λέγοντας: «Έχω δει σε προχωρημένες ώρες σε μαγαζιά πελάτες που δεν πήγαιναν στην τουαλέτα και έκαναν τις ανάγκες τους στα τραπέζια».

Ο Γιώργος Δασκουλίδης μοιράστηκε κι εκείνος ένα ιδιαίτερο περιστατικό, λέγοντας: «Μου έχει συμβεί κάποιος να με αρπάζει από τον ώμο ενώ τραγουδούσα και να μη με αφήνει να συνεχίσω. Επίσης, μια εμμονική θαυμάστρια μπήκε στα καμαρίνια, άνοιξε την μπλούζα της και δεν φορούσε τίποτα από μέσα».

Κλείνοντας, ο Γιώργος Γιαννόπουλος ανέφερε: «Στην παράσταση λέω, σαν Καζαντζίδης, ότι σήμερα θα με τραγουδήσουν δύο αξιόλογοι καλλιτέχνες, παιδιά μεταναστών».