Την απόρριψη της διάγνωσης της ηπατικής ανεπάρκειας, στην οποία είχε καταλήξει η πρώτη ιατροδικαστής, επεσήμανε στο δικαστήριο ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης, αναφορικά με το θάνατο της Μαλένας Δασκαλάκη.

Απορρίπτει τη διάγνωση της πρώτης ιατροδικαστή που είδε ηπατική ανεπάρκεια στη μικρή Μαλένα, ο πραγματογνώμονας Ν. Καρακούκης.

Ενώπιον του δικαστηρίου ο πραγματογνώμονας που μαζί με τον κ. Καλογρηά «διέγνωσαν» ασφυξία, με αποτέλεσμα να απαγγελθεί η κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, ανέφερε ότι «δεν έχω συναντήσει ξανά ηπατική ανεπάρκεια σε μια μέρα, το παιδί ήταν καλά» τονίζοντας: «η ηπατική ανεπάρκεια της κ. Τσάκωνα μας προβλημάτισε».

Πρόεδρος: Τι σας προβλημάτισε;

Μάρτυρας: Για την ηπατική ανεπάρκεια πρέπει να έχει μεσολαβήσει ηπατικό κώμα, αιμορραγίες. Έβαλε ηπατική ανεπάρκεια χωρίς να φαίνονται αλλοιώσεις που είναι προαπαιτούμενο στην ηπατική ανεπάρκεια. Ηπατική ανεπάρκεια είναι η γενικευμένη πλήρης διαταραχή της αρχιτεκτονικής του ήπατος.

Πρόεδρος: Η κ. Τσάκωνα γραφεί για ωχρό και εύθρυπτο ήπαρ.

Μάρτυρας: Καμία σχέση. Μια διαταραχή στην αρχιτεκτονική του ήπατος είναι για παράδειγμα η κύρωση του ήπατος. Ο άνθρωπος μετά παθαίνει ηπατικό κώμα και πεθαίνει. Ωχρό και εύθρυπτο ήπαρ έχουμε σε μια ηπατίτιδα.

Η κατάθεση του κ. Καρακούκη συνεχίζεται στις 30 Οκτωβρίου.