Η δεύτερη γενιά του μεσαίου SUV της Skoda θα αποκτήσει σύντομα και έκδοση με δίλιτρο turbo βενζίνης και τετρακίνηση.

Όταν η Skoda παρουσίασε το καινούργιο Kodiaq, σε ορισμένους προκάλεσε αίσθηση το γεγονός ότι ανάμεσα στις επιλογές βενζίνης, diesel και υβριδικού συστήματος απουσίαζε η σπορ έκδοσή του.

Τώρα, η τσέχικη μάρκα βρίσκεται κοντά στο να διαθέσει και την vRS έκδοση, καθώς το μοντέλο εντοπίστηκε στο Nurburgring να πραγματοποιεί τελικές δοκιμές.

Το Kodiaq vRS μοιάζει να υιοθετεί τους ίδιους προβολείς LED-Matrix με την κάθετη μάσκα από το στάνταρ μοντέλο στην έκδοση Sportline, με τη διαφορά πως η εισαγωγή αέρα χαμηλά στον προφυλακτήρα είναι μεγαλύτερη. Ταυτόχρονα, οι εισαγωγές στις άκρες του προφυλακτήρα είναι πιο αιχμηρές, συγκριτικά.

Τα μαύρα πλαστικά που λειτουργούν ως ποδιές μοιάζουν να είναι μεγαλύτερα, ενώ οι ζάντες 20 ιντσών θα έχουν ένα πιο σπορ ντιζάιν. Τη δυναμική αισθητική θα ενισχύουν και οι ορθογώνιας σχεδίασης απολήξεις της εξάτμισης, που θα υπάρχουν μόνο στο vRS.

Οι σημαντικότερες, όμως, αλλαγές θα αφορούν στο μηχανικό σύνολο, καθώς το νέο Skoda Kodiaq vRS θα εξοπλίζεται με τον δίλιτρο turbo τετρακύλινδρο που γνωρίζουμε από τα VW Golf GTI και Octavia vRS.

Ο συγκεκριμένος κινητήρας του VW Group αποδίδει 265 ίππους και 370 Nm. Την μετάδοση θα αναλάβει αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, μεταφέροντας την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Το «0-100» θα ολοκληρώνεται σε κάτι παραπάνω από 6,0 δευτερόλεπτα.

Με το καμουφλάζ στο Skodiaq vRS που εντοπίστηκε στο Nurburgring να είναι ελάχιστο, υποθέτουμε ότι η Skoda σκοπεύει να το παρουσιάσει αρκετά σύντομα, ίσως και πριν το τέλος του 2024.