Αίρεται η προστασία για τους δύο εναπομείναντες προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης Νοβάρτις.

Η απόφαση ελήφθη από την Οικονομική Εισαγγελία και πλέον οι δύο μάρτυρες της υπόθεσης δεν θα έχουν δίχτυ δικαστικής προστασίας.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, έγινε δεκτή η εισήγηση της επίκουρης εισαγγελέως Ελένης Παπαδοπούλου που υπηρετεί στην Οικονομική Εισαγγελία με την οποία αίρεται το καθεστώς προστασίας για τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση της Νovartis, ενώ αναστέλλεται και το καθεστώς της προστασίας τους από ποινικές διώξεις.

Η απόφαση ελήφθη από την Οικονομική Εισαγγελέα Παναγιώτα Φάκου.

Ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος στα πολιτικά πρόσωπα τα οποία είχαν στοχοποιηθεί από τους προστατευόμενους μάρτυρες να στραφούν δικαστικά εναντίον τους.

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες για τους οποίους αίρεται το καθεστώς είναι δύο και έφεραν τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης».

Ανάμεσα σε εκείνους που είχαν ζητήσει την άρση του καθεστώτος προστασίας μαρτύρων για τους δύο συγκεκριμένους της υπόθεσης Νοβάρτις είναι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης και ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο τρίτος μάρτυρας που υπήρξε προστατευόμενος έχει ήδη αποχαρακτηριστεί μόνος του και δεν τυγχάνει πλέον προστασίας εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα.