Αναγνωρίστηκε από τις αρχές ασφαλείας της Τουρκίας ο ένας από τους επιτιθέμενους τρομοκράτες στις εγκαταστάσεις της αεροναυπηγικής βιομηχανίας «TUSAŞ».

Πρόκειται για τον Αλί Ορέκ, ο οποίος είναι μέλος του PKK.

Την ταυτότητα του τρομοκράτη επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια.

Ο Γερλίκαγια ανέφερε τα εξής σε δήλωσή του στον λογαριασμό του στα social media: «Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του άνδρα τρομοκράτη που εξουδετερώθηκε στην προδοτική τρομοκρατική επίθεση που έλαβε χώρα στο TAI χθες.«»

«Ο προδότης αναγνωρίστηκε ως Ali Örek, με την κωδική ονομασία “Ρότζερ”, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK . Εργασίες για τον εντοπισμό της γυναίκας τρομοκράτη συνεχίζεται, ο Θεός για άλλη μια φορά να ευχαριστήσει τους μάρτυρες μας “Εύχομαι το έλεος του Θεού και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας. Καμία τρομοκρατική επίθεση δεν μπορεί να εκφοβίσει το αγαπημένο μας έθνος».

Dün TUSAŞ’ta meydana gelen hain terör saldırısında etkisiz hale getirilen erkek teröristin kimliği belli oldu.
Hainin, PKK terör örgütü üyesi Rojger kod adlı Ali Örek olduğu tespit edildi. Diğer kadın teröristin kimlik belirleme çalışmaları devam ediyor.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Şehitlerimize bir kez…
— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) October 24, 2024

Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες ώστε να ταυτοποιήσουν μια γυναίκα που επίσης συμμετείχε στην επίθεση

Την Τετάρτη 23/20, Τούρκοι υπουργοί είχαν αφήσει σαφείς αιχμές ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται το η κουρδική ένοπλη οργάνωση του PKK .