Στη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων πέντε επιχειρηματιών, που εμπλέκονται σε υπεξαίρεση ποσών και στην «επενδυσή» τους σε νυχτερινά κέντρα στην Πελοπόνησσο, προχώρησε η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Ποσό ύψους τριών εκατομμύριων εξαφανίστηκε από το ταμείο της Καθολικής Εκκλησίας γεγονός που προκάλεσε συναγερμό στις Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εν μέσω τυχαίου ελέγχου, η ανεξάρτητη Αρχή κατέληξε ότι υπήρχαν χρηματικά ποσά, ύψους περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ, που εξαφανίστηκαν από λογαριασμούς της Καθολικής Εκκλησίας και κατέληγαν σε εκείνους ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων.

Κατά την έρευνα που πάει σε βάθος οκταετίας, στο μικροσκόπιο μπήκαν δύο ιερείς που διαχειρίζονταν τα ταμεία και για τους οποίους προέκυψαν ενδείξεις για την τέλεση σοβαρών αξιοποίνων πράξεων όπως αυτές της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Κι αυτό γιατί φαίνεται πως τα δύο πρόσωπα είχαν βγάλει από τα εκκλησιαστικά ταμεία τα χρήματα και στη συνέχεια κατέληγαν σε ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, με την τελευταία συνδιαλλαγή να φαίνεται πως έχει γίνει μόλις πριν μερικές ημέρες.

Πλέον αναμένεται να ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα για το κακούργημα της υπεξαίρεσης για τους δύο ιερείς και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τους πέντε – προς το παρόν- ιδιώτες – επιχειρηματίες.