Μια επιχειρηματίας – ειδικός της αντιγήρανσης- που φιλοδοξεί να φτάσει τα 150 μοιράστηκε μια εικόνα του αυστηρού και υγιεινού τρόπου ζωής της καθώς και το πόσο δύσκολο είναι για κάποιον σαν αυτή να βρει έναν σύντροφο που να συμμερίζεται τις ανάγκες της.

Η 33χρονη Κάιλα Μπάρνς Λεντζ, είναι ιδιοκτήτρια μιας «κλινικής βιολογικής αναβάθμισης» στο Κλίβελαντ με την ονομασία «LYV The Wellness Space» και έχει σχεδιάσει ένα πρωτόκολλο μακροζωίας πολλών βημάτων με το οποίο ζει καθημερινά.

Μια ματιά στο πρόγραμμά της ειδικού της αντιγήρανσης: Πηγαίνει για ύπνο αυστηρά στις 8:30 κάθε βράδυ ώστε να εξασφαλίσει βαθύ ύπνο, κάνει 15.000 βήματα την ημέρα, εργάζεται για 90 λεπτά και μετά κάνει διάλειμμα, κάνει τακτικά υπέρυθρες σάουνες, βουτιές σε δροσερό νερό και περνάει μία ώρα σε θάλαμο υπερβαρικού οξυγόνου. Έχει καθορισμένες ώρες γεύματος μόνο με βιολογικά τρόφιμα χωρίς ποτέ ούτε σταγόνα αλκοόλ, κάνει εβδομαδιαίες μετρήσεις σύστασης σώματος, ψυχοθεραπεία, υπέρυθρη σάουνα, τακτικές εξετάσεις αίματος και τοξινών και τριμηνιαίες θεραπείες βλαστοκυττάρων για προληπτικούς σκοπούς.

Η Κάιλα πάντα κυνηγούσε την τελειότητα. Ως παιδί, δούλεψε για να βελτιώσει τις ικανότητές της στη γυμναστική και ως νεαρή ενήλικη, για να μελετήσει τη διατροφή και να αποκτήσει πιστοποίηση από τον Δρ. Ντάνιελ Άμεν, έναν νευροεπιστήμονα που είναι γνωστός για τις εγκεφαλικέ σαρώσεις που κάνει σε πλούσια διάσημα άτομα. «Είχα πάντα πολύ υψηλές προσδοκίες για τον εαυτό μου και ήθελα πάντα να γίνω η απόλυτα καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου» εξηγεί στο Fortune.

Παραδέχεται ότι ο τρόπος ζωής και οι αξίες της δεν είναι καθόλου συγκρίσιμες. Αλλά ενώ κάποιοι μπορεί να την αποκαλούν τρελή για την υγεία ή φανατική της γυμναστικής, στο σημερινό λεξιλόγιο, η Κάιλα είναι η επιτομή του σύγχρονου βιο-hacker: κάποιος με καθαρή αφοσίωση στον πειραματισμό και τη βελτιστοποίηση της υγείας με τη χρήση δεδομένων, τεχνολογίας και παρεμβάσεων στον τρόπο ζωής. Στην εποχή της μακροζωίας, όπου όλο και περισσότεροι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν στο όνομα της μεγαλύτερης διάρκειας ζωής, είμαστε εξοικειωμένοι με πολλές καινοτόμες επιλογές τρόπου ζωής του biohacking.

Όπως λέει η ίδια, ήθελε να βρει έναν σύντροφο που να δίνει προτεραιότητα στην υγεία του. «Λίγο πριν γνωρίσω τον Γουόρεν, σε μια εφαρμογή που ονομάζεται Raya, είχα επιτέλους φτάσει στο σημείο όπου ένιωθα ότι μπορούσα να βγω ραντεβού. Ήμουν τόσο ερωτευμένη με τη δουλειά μου που η αγάπη δεν αποτελούσε πραγματικά προτεραιότητα. Είχα περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου εστιάζοντας στην οικοδόμηση μιας επιχείρησης, στην υγεία μου και στη βελτιστοποίηση της ρουτίνας μου. Αλλά όταν γνώρισα τον Γουόρεν, ήταν ξεκάθαρο πως ήταν ο ένας και μοναδικός. Ταιριάξαμε στην εφαρμογή τον Μάιο, μου έκανε πρόταση γάμο τον Αύγουστο και παντρευτήκαμε τον Σεπτέμβριο».

Πριν
καν βγουν το πρώτο τους ραντεβού, η Κάιλα
ζήτησε εργαστηριακές εξετάσεις για την
υγεία του – συμπεριλαμβανομένου ενός
τεστ υγείας του εντέρου και ενός τεστ
ολικής τοξίνωσης, που μετράει τα επίπεδα
βαρέων μετάλλων και περιβαλλοντικών
τοξινών στο σώμα, καθώς και ένα σωρό
άλλες αξιολογήσεις, των επιπέδων
θρεπτικών συστατικών, της φλεγμονής
και μιας σειράς βιοδεικτών.

Ο Γουόρεν τα έκανε όλα αυτά με ευλάβεια και χωρίς δισταγμό. Και η Κάιλα ήξερε, όσο κι αν δεν ήταν ρομαντικό, ότι τόσο η συμμόρφωσή του όσο και τα αποτελέσματά του θα έδειχναν περισσότερα από όσα θα μπορούσε ποτέ να δείξει οποιοδήποτε άλλο τεστ συμβατότητας για ραντεβού ή μια συνηθισμένη ερώτηση που θα μπορούσε να χαλάσει τη σχέση.

«Τα έκανε όλα χωρίς να τα αμφισβητήσει», λέει στο Fortune. Και καλά έκανε, προσθέτει, εξηγώντας ότι ήταν ζωτικής σημασίας να έχει έναν σύντροφο που εκτιμούσε και ενθάρρυνε τον αυστηρό τρόπο ζωής της -και παραδέχεται ότι «δεν θα λειτουργούσε ποτέ» να έχει έναν άνδρα που ερχόταν σπίτι, έπινε μπύρα, έτρωγε πατατάκια και έβλεπε τηλεόραση.

«Τα αποτελέσματα της υγείας είναι πολύ καλύτερα όταν έχουμε ένα σπουδαίο σύστημα υποστήριξης γύρω μας», λέει. Ευτυχώς, οι εργαστηριακές του εξετάσεις έδειχναν καλές, με κάποια περιθώρια βελτίωσης για την ενίσχυση και τη βελτιστοποίηση της υγείας του εντέρου του, λέει. Το πιο σημαντικό, ήταν επίσης πρόθυμος να δει τα αποτελέσματα και να γίνει πιο υγιής μαζί της.

Πέρασε και άλλα τεστ – μεταξύ άλλων, η Κάιλα ρώτησε τον μνηστήρα της αν σύχναζε στο ελίτ κατάστημα βιολογικών τροφίμων Erewhon του Λος Άντζελες (το έκανε), ενώ «ερεύνησε» το Instagram του για να βεβαιωθεί ότι ακολουθούσε επαρκή αριθμό influencers της υγείας (το έκανε).

Μετά την πρώτη τους συνάντηση στο αεροδρόμιο του Κλίβελαντ και έναν περίπατο, η Κάιλα του έδειξε το σπίτι της, όπου ήταν δύσκολο να μην προσέξει κανείς τα πολυάριθμα «ρομπότ υγείας» , όπως τα αποκαλεί ο Γουόρεν, που ήταν παντού. Μια σάουνα αξιας 7.000 δολαρίων στην κρεβατοκάμαρα, έναν κλωβό Faraday αξίας 2.500 δολαρίων για την προστασία από ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς, PEMF αξίας 45.000 δολαρίων για τη μείωση της μυϊκής κόπωσης μετά την άσκηση και πάνελ κόκκινου φωτός αξίας 2.000 δολαρίων στην πίσω πόρτα της ντουλάπας της για τη μείωση της γήρανσης του δέρματος.

«Το να είσαι υγιής ως τρόπος ζωής και όχι ως βάρος ήταν σίγουρα στο προσκήνιο της ζωής της», θυμάται ο Γουόρεν παρατηρώντας τα ντουλάπια της, τα οποία μοιάζουν με φαρμακεία και όχι με ντουλάπια για ζυμαρικά σε κουτί και πάπρικα.

«Ήξερα αμέσως ότι θα ήταν μέσα ή έξω, γιατί μάλλον δεν ανοίγεις κάθε μέρα που γνωρίζεις κάποιον, το ψυγείο και βλέπεις σύριγγες γεμάτες πεπτίδια για τη μείωση της γήρανσης του δέρματος», λέει η Κάιλα.

Μόλις τέσσερις μήνες μετά, το ζευγάρι παντρεύτηκε. «Παντρευτήκαμε στα 33 και 36 μας, οπότε θέλω να έχω όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί του. Ο στόχος μας είναι να φτάσουμε τα 150» λέει η Κάιλα στο Business Insider.

Και προσθέτει: «Πολλοί άνθρωποι στη βιομηχανία του biohacking είναι κάπως απομονωμένοι μόνοι τους, οπότε είναι ωραίο να δείχνεις ότι μπορείς να έχεις έναν όμορφο γάμο και να το κάνεις αυτό μαζί.».

Παράλληλα, όπως προσθέτει, ο σύζυγός της της έδειξε πώς να χαλαρώνει λίγο, ενώ δύο φορές την εβδομάδα έχουν συναντήσεις βελτιστοποίησης του γάμου τους. Ξεκινάνε με φιλοφρονήσεις και μετά συζητούν τι μπορεί να κάνουν για να βελτιώσουν τη σχέση τους.

Το ζευγάρι ετοιμάζεται τώρα να αποθηκεύσει τα βλαστοκύτταρά του για μελλοντική αναζωογόνηση, για όταν αρρωστήσουν και για έκτακτες ανάγκες, για τις οποίες η Κάιλα σκοπεύει να δημοσιεύσει στην προσωπική της ιστοσελίδα και στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, το ζευγάρι ευελπιστεί να αποκτήσει απογόνους – πέντε έως επτά παιδιά, για την ακρίβεια, τα οποία η Κάιλα ελπίζει ότι θα είναι επίσης βιοεπαναστάτες. «Είμαι ενθουσιασμένη που θα είμαστε σε θέση να αποκτήσουμε τα πιο υγιή παιδιά που υπήρξαν ποτέ», λέει, σημειώνοντας ότι μέρος του σχεδίου περιλαμβάνει την επένδυση σε ένα σπίτι για βιοεξυπηρετήσεις έξω από την πόλη.