Με λαμπρότητα αναμένεται να τιμηθούν για ακόμα μια χρονιά στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, καθώς και η εορτή του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου και των Συκεών.

Συγκεκραμένα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, στις 17:30, με λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Δημητρίου, ενώ στην συνέχεια θα τελεστεί Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ροδοχωρίου Συκεών. Ακολούθως το Σάββατο 26 Οκτωβρίου, στις 7:00, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ροδοχωρίου Συκεών και στις 18:00 θα γίνει Εσπερινός και Παράκλησις του Αγίου Δημητρίου.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, ημέρα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Στις 10:30 θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Νεάπολης και στις 11:00 θα γίνει εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, στην προτομή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Θα ακολουθήσουν, στον ίδιο χώρο, στις 11:15 τρισάγιο και καταθέσεις στεφάνων και στις 11:45 θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη παρέλαση μαθητών, προσκόπων, αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης συλλόγων του δήμου στη λεωφόρο Ανδρέα Γ. Παπανδρέου.

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

Χορηγός Επικοινωνίας