Νέα πυρά κατά του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του Νίκου Ανδρουλάκη, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του κόμματος των «Σπαρτιατών», Βασίλης Στίγκας, κατά την ομιλία του στη Βουλή, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την αντιπυρική περίοδο.

«Άκουσα τον εμμονικό πολιτικό αρχηγό τον Νίκο Ανδρουλάκη να καταφέρεται, για μια ακόμη φορά, κατά των “Σπαρτιατών”. Δεν θέλω να αναφέρομαι σε νεκρούς πολιτικούς οργανισμούς. Επειδή ακούστηκαν, όμως, ύβρεις πεζοδρομιακού χαρακτήρα δεν μπορώ να μην απαντήσω. Εμμονικός και γραφικός ο Νίκος Ανδρουλάκης. Μετά τις υποκλοπές, τώρα ασχολείται με το πως θα κόψει την χρηματοδότηση των “Σπαρτιατών”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Β. Στίγκας και προσέθεσε: «Μάλιστα, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόλμησε να πει ότι δεν “ακούσαμε συγγνώμη από τον πρωθυπουργό για τη συνεχιζόμενη χρηματοδότηση των ‘Σπαρτιατών’”. Δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία έπρεπε να συναινέσει σε μια παρανομία για χατίρι του Ανδρουλάκη. Κοίτα ποιοι μιλάνε. Αυτοί οι οποίοι το κόμμα τους έχει δεκάδες καταδικασμένους από την ελληνική Δικαιοσύνη για εγκλήματα κατά του λαού και της χώρας. Το χειρότερο κόμμα που πέρασε από την Ελλάδα, από το 1981 και μετά, είναι το ληστρικό ΠΑΣΟΚ».

Όσον αφορά στο θέμα των πυρκαγιών, ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» σημείωσε, μεταξύ άλλων:

«Οι φωτιές είναι ένα τεράστιο θέμα για τη χώρα μας, που πρέπει να μας απασχολεί όλους. Οι πολίτες βλέπουν κάθε χρόνο να καίγονται τα δάση, να κινδυνεύουν οι περιουσίες τους και δυστυχώς κάθε χρόνο να έχουμε θύματα. Οι πυρκαγιές είναι ζήτημα εθνικής σημασίας».

Παράλληλα, ο κ. Στίγκας πρότεινε, μεταξύ άλλων ότι «πρέπει να υπάρχει ένα κεντρικός σχεδιασμός επιτήρησης με drones και ένα σχέδιο επιτήρησης των πυρκαγιών» και προσέθεσε: «Τα drones αυτά πρέπει να πληρούν αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας και να είναι ελληνικής κατασκευής. Θα διασφαλίζεται έτσι η αποτελεσματική προστασία από τις πυρκαγιές”.

Τέλος, ο κ. Στίγκας ανέφερε ότι το κόμμα του στηρίζει όποιες ενέργειες της κυβέρνησης είναι υπέρ των εθνικών θεμάτων.