Ένταση στη Βουλή: Η Κωνσταντοπούλου διέκοπτε την ομιλία Μητσοτάκη – «Έχετε την αντιμετώπιση που σας αξίζει»

Ένταση επικράτησε στη Βουλή όταν κατά την ομιλία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, άρχισε να φωνάζει από τα έδρανα η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, φωνάζοντας.

«Αυτή η χρονιά ήταν αντικειμενικά η πιο δύσκολη των τελευταίων 40 ετών. Είχαμε υψηλότερες θερμοκρασίες, μεγάλη ξηρασία, ισχυρούς ανέμους μετά από μία παρατεταμένη περίοδο ανομβρίας, ελάχιστο χιόνι. Υψηλές θερμοκρασίες, άνεμοι, κεραυνική δραστηριότητα. Είχαμε ουσιαστικά των κρατικό μηχανισμό για ένα 6μηνο με φωτιές να εκδηλώνονται ακόμη και στα τέλη Σεπτεμβρίου και αρχές Οκτωβρίου» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ευχαρίστησε και τους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας.

Όπως είπε, «είχαμε 9.101 πυρκαγιές φέτος σε σχέση με 7.163 πέρυσι». Όταν ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «φέτος κάηκαν 440.000 στρέμματα», η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου φώναξε «μπράβο».

«Και μετά αναρωτιέστε κυρία Κωνσταντοπούλου… Έχετε την αντιμετώπιση που σας αξίζει» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη που αναφερόταν στις δράσεις πρόληψης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου διέκοψε ξανά τον πρωθυπουργό, ο οποίος είπε «λίγο πιο δυνατά δεν σας ακούσαμε» και την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας να συνεχίζει να μιλά.

Τότε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας είπε απευθυνόμενος στη Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Σιγά- σιγά, σε λίγο κυρία Κωνσταντοπούλου θα έχετε ολοκληρώσει την πρωτολογία σας με τόσες διακοπές και θα πάτε κατευθείαν σε δευτερολογία. Σας προειδοποιώ».

Δείτε στο 5′ λεπτό και μετά το 24′: