Η νέα σειρά που βασίζεται στα βιβλία του Χάρι Πότερ θα φέρει μια νέα γενιά ηθοποιών στο Χόγκουαρτς. Το κάστινγκ έχει ήδη ξεκινήσει για παιδιά ηλικίας 9-11 ετών, με στόχο να βρεθούν τα νέα πρόσωπα που θα ενσαρκώσουν τον Χάρι, την Ερμιόνη και τον Ρον.

Για να συμμετάσχετε στη διαδικασία επιλογής δεν είναι απαραίτητο να είστε επαγγελματίας ηθοποιός, αλλά είναι απαραίτητο να μοιάζετε με τους χαρακτήρες σε χαρακτηριστικά που ξεπερνούν τη φυσική εμφάνιση.

Η νέα παραγωγή είναι μία από τις πιο πολυαναμενόμενες σειρές στον κόσμο της ψυχαγωγίας, καθώς φιλοδοξεί να ξαναφέρει τη μαγεία του Χάρι Πότερ στη μικρή οθόνη. Αντίθετα με τις ταινίες, που κυκλοφόρησαν μεταξύ 2001 και 2011, η νέα σειρά θα προσφέρει περισσότερο χώρο για την ανάπτυξη της πλοκής και των χαρακτήρων, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στις λεπτομέρειες που συχνά παραλείπονται στις κινηματογραφικές εκδοχές των βιβλίων.

Η επιλογή των ηθοποιών θεωρείται μια μεγάλη ευκαιρία για τα παιδιά, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να γίνουν τα νέα αστέρια της σειράς, ενώ παράλληλα θα τους δοθεί η ευκαιρία να απολαύσουν τεράστια επιτυχία και φήμη, όπως συνέβη με τους πρωταγωνιστές των αρχικών ταινιών, τον Ντάνιελ Ράντκλιφ, την Εμα Γουάτσον και τον Ρούπερτ Γκριντ.

Η ευκαιρία για τα παιδιά που θα επιλεγούν είναι τεράστια, καθώς η επιτυχία και η αναγνώριση που γνώρισαν οι πρωταγωνιστές της πρώτης ταινίας είναι εντυπωσιακές. Η παραγωγή της σειράς δεν στοχεύει μόνο στη δημιουργία ενός φρέσκου καστ, αλλά και στην παροχή μιας πιο ολοκληρωμένης και πιστής εκδοχής του κόσμου του Χάρι Πότερ.

Σύμφωνα με την πρόσκληση για το κάστινγκ, δεν θα υπάρχουν διακρίσεις λόγω εθνικότητας, φύλου, αναπηρίας, φυλής, σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου. Είναι υποχρεωτικό να είσαι κάτοικος Ηνωμένου Βασιλείου ή Ιρλανδίας και να έχεις ηλικία από 9 έως 11 ετών.

Διευθυντής κάστινγκ είναι η Lucy Bevan, η οποία έχει δουλέψει σε ταινίες όπως οι «Barbie» και «Matilda: The Musical» του Roald Dahl και θα ηγηθεί της αναζήτησης μαζί με τη συνάδελφό της Emily Brockmann, η οποία συμμετείχε στο κάστινγκ του «Deadpool & Wolverine». Η ομάδα έχει ήδη ανοίξει την πρώτη φάση της διαδικασίας επιλογής και ζητά από τους επίδοξους μάγους να στείλουν δύο βίντεο μέσω μιας ιστοσελίδας που ονομάζεται Cast It Talent. Προθεσμία: 31 Οκτωβρίου.

Το πρώτο βίντεο πρέπει να διαρκεί 30 δευτερόλεπτα, μπορεί να εγγραφεί με κινητό τηλέφωνο και οι απαιτήσεις είναι τα παιδιά να είναι ντυμένα με κανονικά ρούχα μπροστά σε ουδέτερο φόντο, ενώ απαγγέλλουν ένα ποίημα ή ένα απόσπασμα από μια ιστορία. Δεν θα πρέπει να κάνουν ανάγνωση αποσπασμάτων από τον «Χάρι Πότερ» ή χρήση προφοράς που δεν είναι δική τους.

Το δεύτερο, διάρκειας ενός λεπτού, θα είναι πιο προσωπικό και τα παιδιά θα πρέπει να μιλήσουν για τον εαυτό τους, συμπεριλαμβανομένων της ημερομηνίας γέννησης, του ύψους και του τόπου διαμονής. Επίσης θα πρέπει να περιγράψουν ένα μέλος της οικογένειάς τους, φίλο ή κατοικίδιο.