Υπάρχουν χώρες που η οδήγηση, για ένα επισκέπτη, αποτελεί πραγματική πρόκληση επιβίωσης.

Η οδήγηση μπορεί να είναι μια συγκλονιστική εμπειρία στους δρόμους της χώρας σας, πόσο μάλλον όταν βρίσκεστε -πίσω από το τιμόνι- σε μια χώρα στην οποία δεν έχετε οδηγήσει ποτέ στο παρελθόν και έχετε όλη τη δίψα για να την ανακαλύψετε.

Αυτό το τελευταίο, είναι ένα νόμισμα με δύο όψεις… Για τον απλούστατο λόγο ότι ελλοχεύει πάντοτε ο κίνδυνος, η συγκλονιστική εμπειρία να γίνει… εφιάλτης! Από το ταξίδι σε άγνωστες διαρρυθμίσεις δρόμων, μέχρι την προσπάθεια να ανακαλύψουν νέους κανόνες οδήγησης και εθιμοτυπία, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι οδηγοί μπορεί να αισθάνονται νευρικοί, όταν πιάσουν το τιμόνι σε έναν νέο προορισμό.

Επικίνδυνη οδήγηση των ντόπιων, έλλειψη υποδομών, από τον ανεφοδιασμό, μέχρι την τεχνική υποστήριξη και ανυπαρξία προδιαγραφών οδικής ασφάλειας, την υψηλή εγκληματικότητα και πολλά ακόμα.

Στην έρευνα που πραγματοποίησε, σε παγκόσμιο επίπεδο, ο φορέας Scrap Car Comparison, με βάσει τις μαρτυρίες (περισσότερων από 2.000) ταξιδιωτών-οδηγών, αλλά και την αξιοποίηση στατιστικών στοιχείων, αναδείχθηκαν οι 25 πιο επικίνδυνες, οδηγικά, χώρες στον πλανήτη. Το ερώτημα «σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα», είναι εύλογο.

Έχουμε, δυστυχώς, συνηθίσει να είμαστε… πρωτοπόροι σε αρνητικές λίστες, αλλά στην προκειμένη περίπτωση τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα. Για την ακρίβεια, είναι μέσα στη λίστα με τις 25 χώρες, που δεν αποτελούν τον… επίγειο παράδεισο των οδηγών, αλλά βρίσκεται στην 23 θέση.

Πολύ πίσω από την Τουρκία (12η), την Ουγγαρία, την Ιαπωνία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ θα πρέπει να τονιστεί ότι οριακά στη λίστα δεν μπήκε το Ηνωμένο Βασίλειο.

Εκτός συναγωνισμού η Ινδία

Η Ινδία είναι μία πραγματική υπερδύναμη και μία από τις πολυπληθέστερες χώρες στον πλανήτη, αλλά όσοι την έχουν επισκεφτεί -έστω και για μία και μοναδική φορά- αντιλαμβάνονται ότι η οδήγηση είναι μια πραγματική πρόκληση επιβίωσης!

Στη σχετική έρευνα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι είναι στην πρώτη θέση, με 2η της Βενεζουέλα (όπως και για τη Βραζιλία και την Κολομβία, που βρίσκονται στη 10άδα οι υψηλοί δείκτες εγκληματικότητας είναι καθοριστικοί) και 3η τη Ζιμπάμπουε.   

Αυτές είναι οι 10 πιο επικίνδυνες χώρες για τους οδηγούς: