Το ολοκαίνουργιο Škoda Elroq είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της τσέχικης μάρκας στη στρατηγικής σημασίας κατηγορία των compact SUV. Επίσης, και το πρώτο μοντέλο που υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία Modern Solid της Škoda, συνδυάζοντας στιβαρότητα, λειτουργικότητα και αυθεντικότητα. Το Elroq προσφέρει μια πλήρη γκάμα επιλογών κινητήριων συστημάτων και μπαταριών, με μέγιστη αυτονομία άνω των 560 χιλιομέτρων. Ο εκτενής βασικός εξοπλισμός του περιλαμβάνει κάμερα οπισθοπορείας, Crew Protect Assist, Side Assist, Ιnfotainment 13 ιντσών και SmartLink.

Το ολοκαίνουργιο Elroq είναι η τελευταία προσθήκη στην αυξανόμενη γκάμα ηλεκτρικών της Škoda, η οποία θα περιλαμβάνει διάφορα νέα μοντέλα τα επόμενα χρόνια. Είναι ιδανικά εξοπλισμένο τόσο για αστικά όσο και προαστιακά περιβάλλοντα  καθώς και για υπαίθριες «περιπέτειες», χάρη στις συμπαγείς διαστάσεις, το ευρύχωρο εσωτερικό και τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά οδήγησης. Διαθέσιμη το 2025 θα είναι και η τετρακίνητη έκδοση.

Ο Klaus Zellmer, Διευθύνων Σύμβουλος της Škoda Auto, δήλωσε: “Το Škoda Elroq είναι το πρώτο μας BEV μοντέλο στην κατηγορία των compact SUV, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη και πιο δημοφιλή υποκατηγορία στην Ευρώπη.”

Το εξωτερικό του Elroq φέρει καθαρές γραμμές, ενώ εξακολουθεί να αναφέρεται σε γνώριμες γραμμές της μάρκας. Το νέο μπροστινό μέρος χαρακτηρίζεται επίσης από έναν στιβαρό προφυλακτήρα , ενώ το οπτικό σήμα κατατεθέν των προβολέων σε διάταξη «τεσσάρων ματιών» για τα SUV της Škoda έχει αναθεωρηθεί πλήρως. Το Elroq είναι επίσης το πρώτο μοντέλο που διαθέτει  τα γράμματα Škoda αντί για το παραδοσιακό σήμα στο καπό και στο τιμόνι.

Το Škoda Elroq διατίθεται με τρεις διαφορετικές μπαταρίες και κινητήρια συστήματα. Τα μεγέθη ισχύος ξεκινούν από 170 PS για το βασικό μοντέλο Elroq 50. Το Elroq 85x διαθέτει έναν πρόσθετο κινητήρα στον μπροστινό άξονα για κίνηση σε όλους τους τροχούς. Το Elroq 85 μπορεί να επιτύχει μέγιστη αυτονομία άνω των 560 χιλιομέτρων στον κύκλο WLTP. Η ισχύς φόρτισης έως και 175 kW σε σταθμούς ταχείας φόρτισης DC επιτρέπει στην μπαταρία των 82 kWh του Elroq 85x & του  πισωκίνητου Elroq 85 να επαναφορτίζεται από 10 έως 80% σε 28 λεπτά. Οι μικρότερες μπαταρίες των πισωκίνητων Elroq 50 και Elroq 60 μπορούν να φορτιστούν ακόμα πιο γρήγορα, σε 25 λεπτά ή λιγότερο. Η αυξημένη ενεργειακή απόδοση και η ταχύτητα φόρτισης, καθώς και η βελτιστοποιημένη λειτουργία προθέρμανσης ανεβάζουν την εμπειρία του πελάτη σε ένα νέο επίπεδο.

Παρέχει πρακτικούς εσωτερικούς χώρους. Αυτό περιλαμβάνει το μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ στην κατηγορία του με χωρητικότητα 470 λίτρων (έως 1.580 λίτρα με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα). Η οθόνη infotainment 13″  παρέχει διαισθητικό περιβάλλον στον χρήστη και διατίθεται στάνταρ. Υπάρχουν επίσης νέα Simply Clever χαρακτηριστικά, μεταξύ των οποίων έξυπνες θήκες που προσφέρουν χωρητικότητα 48 λίτρων και ένα δίχτυ αποθήκευσης για το καλώδιο φόρτισης κάτω από την εταζέρα για τα μικροδέματα. Μια μεγάλη γκάμα έξυπνων χαρακτηριστικών συνδεσιμότητας, προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και έως και εννέα αερόσακοι εξασφαλίζουν ανώτερη οδηγική άνεση και το υψηλότερο επίπεδο ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.