Με 24ωρη απεργία και κλειστά σχολεία αύριο, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, απαντά η ΑΔΕΔΥ στην δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη και καταχρηστική την προγραμματισμένη απεργία της ΔΟΕ. Όπως έγινε γνωστό, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών κύρηξε παράνομη και καταχρηστική την απεργία δασκάλων και νηπιαγωγών για την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου ενώ για κάθε παράβαση της απόφασης υπάρχει απειλή χρηματικής ποινής 3.000 ευρώ.

Μετά την ανακοίνωση της απεργίας της ΑΔΕΔΥ πλέον δημιουργούνται νέα δεδομένα για την σημερινή λειτουργία των σχολείων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) καθώς η πρόταση είναι για καθολική συμμετοχή στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών τόσο Πρωτοβάθμιας όσο και Δευτεροβάθμιας. Από τη στιγμή που η κήρυξη της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ για ΔΟΕ και ΟΛΜΕ έγινε μετά την λήξη των μαθημάτων, είναι στη διακριτική ευχέρεια των εκπαιδευτικών να ενημερώσουν εκ των προτέρων για το ποια στάση θα κρατήσουν στην αυριανή απεργία. Σε κάθε περίπτωση οι μαθητές θα πάνε κανονικά στα σχολεία εφόσον δεν λάβουν ενημέρωση για απεργία εκπαιδευτικού και εκεί θα ενημερωθούν για το αν και κατά πόσο θα γίνουν μαθήματα καθώς και τι ισχύει για το ολοήμερο. Αντίστοιχα οι μαθητές Δευτεροβάθμιας θα ενημερωθούν για το ποιοι καθηγητές απεργούν και στα μαθήματα αυτά αυτονόητα θα έχουν κενό. (dnews.gr)

Δάσκαλοι και καθηγητές του Έβρου συμμετέχουν σε κινητοποίηση

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Αθμιας και Βθμιας εκπαίδευσης στην Αλεξανδρούπολης

Οι εκπαιδευτικοί του Έβρου προχωρούν σε πανεκπαιδευτική κινητοποίηση με τρίωρη στάση εργασίας σήμερα Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, από τις 11:00 έως τις 14:00, συμμετέχοντας στις δράσεις της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Η Α’ και Β’ ΕΛΜΕ Έβρου, καθώς και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σουφλίου, καλούν τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις μπροστά από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στην Αλεξανδρούπολη.

Δάσκαλοι και καθηγητές αντιδρούν στις πολιτικές του Υπουργείου Παιδείας, τονίζοντας ότι πλήττονται τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των ίδιων. Υπογραμμίζουν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης του δικαιώματος συμμετοχής σε συλλογικές αποφάσεις και περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος θα αντιμετωπιστεί δυναμικά.

Φορείς της εκπαίδευσης στηρίζουν τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς της Δ/νσης Π.Ε. Έβρου που παραπέμπονται στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, επειδή το 2021 συμμετείχαν στην απεργία – αποχή από την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Το Νομαρχιακό Τμήμα Έβρου της ΑΔΕΔΥ στέκεται αλληλέγγυο στην κινητοποίηση, χαρακτηρίζοντας δίκαια τα αιτήματα των εκπαιδευτικών.

Τα αιτήματα των κινητοποιήσεων:

Αυξήσεις στους μισθούς
Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού
Κάλυψη όλων των κενών των σχολείων
Μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών
Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
Κατάργηση των νόμων της αντιεπιστημονικής αξιολόγησης
Άμεση παύση διώξεων και πειθαρχικών
9μηνη άδεια ανατροφής για τις αναπληρώτριες
Εξίσωση ωραρίου των νηπιαγωγών

Το ραντεβού των κινητοποιήσεων δίνεται την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024 στις 11:00 στην Δ/νση Π.Ε. Έβρου από τα Σωματεία της Πρωτοβάθμιας και στις 11:30 στην Δ/νση Δ.Ε. Έβρου από τα Σωματεία της Δευτεροβάθμιας.

Στήριξη και από την Ένωση Γονέων Μαθητών/τριών του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Η Ένωση Γονέων Μαθητών/τριών του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γονέων ΑΜΘ και της Α΄Ε.Λ.Μ.Ε Έβρου, στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών, που κατεβαίνουν σε απεργία την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στις 11:30 στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Έβρου.

Τα προβλήματα στα σχολεία μας είναι πολλά.

Διεκδικούμε μαζί με τους Συλλόγους των εκπαιδευτικών να γίνουν άμεσα όλες οι προσλήψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, παράλληλη στήριξη, νοσηλευτές/τριες, βοηθητικό προσωπικό, ψυχολόγους από το πρώτο κουδούνι.
Καταδικάζουμε την πολιτική των συγχωνεύσεων τμημάτων, με τραγικές επιπτώσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία και μόρφωση των παιδιών μας.
Απαιτούμε ένα σχολείο ασφαλές και σύγχρονο, που θα καλύπτει πολύπλευρα τις ανάγκες και τα δικαιώματα των παιδιών μας και δεν θα τα αντιμετωπίζει με τη λογική κόστους – οφέλους.
Ενώνουμε τις φωνές μας, ώστε να πάψει η αλόγιστη δίωξη εκπαιδευτικών και η ποινικοποίηση των αγώνων τους.

Καλούμε τους γονείς να στηρίξουμε το δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στις 11:30 στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Έβρου.